Орест Сарматський

З початку жовтня зросли закупівельні ціни на молоко (Агро-новини)

жовт17

У першій половині жовтня продовжився висхідний ціновий тренд на молоко, проте максимальне значення здається вже скоро буде досягнуто.

Про це повідомила аналітик Асоціації виробників молока (АВМ) Яна Музиченко.

Середньозважена ціна на молоко екстра ґатунку в першій половині жовтня склала 9,88 грн/кг з урахуванням ПДВ, що на 3,5% вище відповідного періоду минулого року.

Вищий ґатунок переробники купують в середньому по 9 грн/кг (+8,7%), а перший по 8,26 грн/кг (+1,2%).

У той же час, ціни на полиці ростуть. Цьому слугує зростання цін на молоко, через сезонне скорочення виробництва молока та здешевлення гривні по відношенню до долара.

Експортна торгівля вже не така активна, як раніше, а на внутрішній ринок великих надій покладати не варто. Проте, є гравці на ринку, які планують значні поставки сухого молока у листопаді, що може скласти підтримку цінам.

Тому, так як і очікували в АВМ, середня ціна на молоко досягне відмітки 10 грн, після чого можлива стабілізація.

1702
1702

Вже є перші результати статистики по виробництву молока. За підсумками трьох кварталів цього року в Україні виробили 8,1 млн т молока, що на 0,9% менше ніж торік. Зокрема у вересні було вироблено 936,8 тис. т, що на 1,2% менше, ніж у вересні минулого року.

Нагадаємо, загальна чисельність ВРХ станом на 1 жовтня налічує 4,1 млн, що на 0,4% менше ніж торік. Поголів’я корів склало 2,1 млн (-1,9%).

Фермери влаштували мітинг на Київщині через розрахунки за паї

Фермери Фастівського та Бердичівського районів Київської та Житомирської областей влаштували акцію протесту в с. Забір'я Києво-Святошинського району з вимогою притягнення до відповідальності бізнесмена-аграрія.

Про це повідомляє hubs.ua.

Мітинг люди влаштували біля будинку бізнесмена.

«Ми вимагаємо затримати Сергія Попова, який на посаді заступника голови фастівської райдержадміністрації обманним шляхом привласнив собі сотні га орних земель, а сьогодні безсоромно обкрадає сотні пайовиків, не виплачуючи їм орендну плату», — заявила активістка Алла Ковальчук.

1701
1701

Обмануті люди зібрали десятки підписів під вимогою до правоохоронних органів про порушення кримінальної справи проти Сергія Попова по факту земельних махінацій та багаточисленних порушень умов договорів оренди.

Виробництво мармурової яловичини дозволить подолати кризу у м’ясному тваринництві

Вирощування бичків для виробництва мармурової яловичини може стати для України перспективним напрямом, що дозволить подолати кризу в м’ясному тваринництві та підвищить його конкурентоспроможність.

Про це повідомляє agrotimes.net.

Мармуровість яловичини краща, якщо відгодівля бичків на зерні триває 200-300 днів.

Попри те, що мармурове м’ясо з’явилося в Японії, головними постачальниками такої яловичини на світовому ринку є США й Австралія.

Між тим світові лідери з виробництва мармурового м’яса у відгодівлі застосовують дешеві хімічні добавки, що значно впливає на якість яловичини. Тому головною ставкою виробників є використання худоби, якій притаманна генетична мармуровість м’яса.

1703
1703

Мармурове яловиче м’ясо — один із найкращих делікатесів у світі. Це м’ясо неймовірно ніжне та соковите на смак, а на вигляд — як мармур.

Вибір читачів за тиждень

Відео