За останні 2 роки майже півсотні жителів Тернопільщини були рабами

torgivlya-1

Сьогодні, 18 жовтня, у Європі, а зокрема і в Україні відзначають День боротьби з торгівлею людьми. Так за останніх два роки аж 49 жителів Тернопільщини стали жертвами рабовласництва.

Нині така проблема є маловідомою, однак дуже актуальною, адже, відповідно до останніх досліджень, кожні 30 секунд ще одна людина потрапляє до рабства, а за роки незалежності понад 160 тисяч українців уже постраждали від торгівлі людьми.

- Торгівля людьми відбувається в багатьох країнах світу, адже це дуже дохідний бізнес, який займає третє місце по фінансовій складовій, після торгівлі зброєю та наркотиками. Ми повині розуміти, що це наше життя, та перш ніж їхати за кордон, розуміти, що це має бути безпечно, - розповідає координатор Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми в Тернополі Марина Пасічник.

Відповідно до статистики, дохід від торгівлі людьми складає більше 150,2 млрд доларів США щороку.

- Дуже багато громадян нашої країни вважають, що безвіз дає можливість працювати у Європі. Ні! Безвіз дає можливість подорожувати, а працювати легально дає робоча віза, яку можна відкрити тільки в Україні, - пояснює Марина Пасічник.

За слова жінки 21% українців заявили, що готові виїжджати на роботу закордон ризикованими шляхами, тобто без відповідної візи чи документів.

- За минулі два роки 49 людей із Тернопільської області стали жертвами торгівлі людьми, - каже координатор Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми.

Марина Пасічник звертається до усіх, хто став жетвою торгівлі людьми, не соромитися цього та звертатися у відповідні служби або ж на гарячі лінії: 27-14-02, 52-39-52 у Тернополі та 0 800 505 501.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео