Бережанська футбольна команда повернулася із поразкою

футбол

18 жовтня, на стадіоні імені Богдана Маркевича у Винниках відбувся поєдинок 6-го туру чемпіонату ДЮФЛ України U-19. Суперником молодих гравців «Руху» був ФК «Бережани-ДЮСШ» (місто Бережани, Тернопільська область).

Винниківським футболістам украй була потрібна перемога, бо вони перебувають у дуже складній турнірній ситуації. Але не менш потрібною й бажаною вона була для бережанців. Тому гра виявилася дуже напруженою та захоплюючою для глядачів, пишуть на сайті plus.lviv.ua.

Підопічні Романа Гданського одразу захопили ініціативу, почали загрожувати воротам гостей. Уже на 4-ій хвилині господарі отримали право на кутовий. На 6-ій і 9-ій хвилинах тільки майстерність воротаря бережанців врятувала його команду від пропущених голів. У карколомних стрибках він двічі переводив м‘яч на кутовий. На 16-ій хвилині рухівці знову загрожували воротам гостей, але бережанці одразу ж кинулися контратакувати й навіть неочікувано для себе відкрили рахунок. Їхній нападник Михайло Легета несподівано виник перед воротами «Руху» й пробив у лівий від себе кут повз голкіпера винниківчан. Так гості повели в рахунку.

Після цього гра стала ще більш відкритою. І господарі, і гості мали стовідсоткові нагоди забивати голи. Але цього дня воротарі обидвох команд творили просто неймовірні речі, рятуючи свої команди від неприємностей. У першому таймі і господарі, і гості не реалізували виходи віч-на-віч із голкіперами.

Та до 60-ої хвилини поєдинку гості ставали все більш втомленими, а це давало шанс господарям на порятунок матчу. І злам настав на 68-ій хвилині, коли захисник господарів Остап Медицький узяв гру на себе й з правого флангу ввійшов у штрафний майданчик гостей. Обігравши захисника бережанців, Остап потужно пробив під перекладину – 1:1. На цьому запал рухівців не вщух. І всього через дві хвилини їхній нападник Богдан Бордун, отримавши м‘яч у штрафному майданчику бережанців, потужно низом пробив повз голкіпера – 2:1.

Гості робили відчайдушні спроби, щоб врятувати гру, але рухівці не дозволили їм цього зробити. Отож, винниківчани здобули надзвичайно важливу для себе перемогу з рахунком – 2:1.

Склад «Руху»: Сергій Молюга, Тарас Гуль, Остап Медицький, Руслан Грабовський, Назар Мельник, Олександр Апарін, Степан Кучмар, Богдан Бордун, Назар Грицак, Назар Цимбала, Сергій Лучко. На заміну виходили: Роман Ігнатюк, Ярослав Шевченко, Василь Піховський, Олег Іванець, Ігор Стефанишин. Головний тренер команди Роман Гданський, тренер Ігор Дідик.

Володимир ГАВРИЛІВ

Вибір читачів за тиждень

Відео