Хто «наклав лапу» на «Соснину» у Шумську?

соснина

З того часу як у відпочинковій зоні «Соснина» у Шумську почалися реставраційні роботи, котрих до того не проводили 30 років, містом ширяться різноманітні чутки та здогадки. Люди припускають, що ставок разом із прибережною зоною уже комусь продали або віддали в оренду. Інші містяни таки вірять, що невдовзі «Соснина» стане чи не єдиним на Шумщині облаштованим пляжем.

- Уже втомився спростовувати те, що «Соснину» ніхто нікому не продасть, – каже міський голова Шумська Володимир Плетюк. – Після утворення Шумської об’єднаної територіальної громади ця відпочинкова зона перейшла у власність громади, виготовили проект та виділили кошти на її відновлення, 2,4 млн. грн.. Зараз спустили озеро, його чистять, поглиблюють, засипають піском два пляжі. Якщо встигнемо цього року – облаштуємо підпірні стінки, пірси, зробимо освітлення. Якщо ні – продовжимо роботи навесні. Інформаційні щити уже замовила тернопільська фірма-підрядник, найближчим часом їх встановлять і люди володітимуть усією інформацією щодо об’єкту.

соснина шумськ
соснина шумськ

Справді, у планах міської ради є й будівництво відпочинкових будиночків у «Соснині», які були там до 80-их років. Та наразі це лише ідеї.

Дехто із шумчан вітає такі задуми і нічого поганого в них не вбачає.

- Багатьом все ж віриться, що відпочинкову зону відновлять, – каже шумчанка Альбіна. – Найбільше початку робіт у «Соснині» обурилися рибалки, хоча із місцевою спілкою, наскільки мені відомо, ці плани погоджували.

шумськ соснина1
шумськ соснина1

Про те, що згоди у рибалок запитували, каже і Володимир Плетюк.

- Ми пообіцяли і дотримаємося того, що по завершенні реконструкції набереться в озеро вода і водойму зарибнять, – каже міський голова. – На території нашого громади є дуже багато ставків, а відпочити немає де. «Соснина» – це справді унікальне мальовниче місце, поблизу гори, де було древнє городище Шумська. Хотілося б відновити його і розвинути, зробити щось на зразок парку «Київська Русь». Та це, поки що, ідеї та плани.

шумськ соснина2
шумськ соснина2

Фото зі сторінки «Типовий Шумськ» у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео