Віра Олександрович

Тернопільщина: від початку року відмовили тільки трьом

Звернення

Громадяни написали на адресу ГУ ДФС Тернопільщини понад 100 звернень.

Причому листи писали пенсіонери, підприємець, працівник бюджетної сфери, робітник і представники інших сфер діяльності, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Протягом дев’яти місяців цього року до органів ДФС в області надійшло 104 письмових звернення, - пояснили у податковій. - Серед листів – 100 заяв і 4 скарги, причому колективних звернень не надходило.

Із загальної кількості отриманих письмових звернень найбільше (а це - 52) надійшло у ГУ ДФС в області, у Тернопільську ОДПІ – 38, решта – у Кременецьку і Бучацьку ОДПІ (відповідно, 9 і 5 звернень).

Серед авторів письмових звернень - семеро пенсіонерів, підприємець, працівник бюджетної сфери, робітник, дві фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, - уточнили у податковій. - Щодо 92-х громадян соціальний стан звернень не визначили.

За тематикою, 33 звернення (31,7%) стосувалися інформування про ухилення від сплати податків, адміністрування загальнодержавних податків – 19 звернень (18,2%), контрольно-перевірочної роботи – 26 звернень (25%) тощо.

Із усіх отриманих письмових звернень розглянули у встановлений законом термін 103, - продовжують у податковій. - Одне звернення перебуває на виконанні, термін розгляду якого не настав. За результатами розгляду, 51 звернення вирішили позитивно, надали роз’яснення щодо 14 звернень, 11 перенаправили за належністю. Ще 22 звернення не підлягали розгляду. Два - повернули авторам. На три надали відмову.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео