Орест Сарматський

Аграрний челендж ламає стереотипи (Агро-новини)

жовт2310

Типовий фермер сьогодні — молода, сучасна та успішна людина.

Це доводить  #AgrarChallenge, що пройшов з 9 по 16 жовтня в Instagram. Про це повідомляє Forum Moderne Landwirtschaft (Форум Сучасне сільське господарство) на своїй сторінці у facebook.

2303
2303

Протягом цього часу німецькі фермери ділились своїми фото в instagram та facebook, показуючи, що працівники на селі сучасні та модні, а працювати на фермі — круто.

Кредитна кооперація забезпечить малих с/г виробників додатковими фінансами

18 жовтня Міжнародна конференція «Економічна та соціальна роль кредитних спілок у стабільному розвитку України» відбулася18 жовтня за організації Проекту технічної допомоги USAID «Кредитування сільськогосподарських виробників» (CAP).

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Участь у заході взяв заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань підтримки фермерства й розвитку сільських територій  Віктор Шеремета, міжнародні експерти, представники профільних організацій, громадськість.

«Розвиток кредитного руху в Україні є актуальним питанням для малих та середніх фермерів, оскільки це ще одна можливість для них знайти додатковий фінансовий ресурс для свого бізнесу. Участь у кредитних спілках — це ще один формат кооперації, завдяки якій легше розвивати власну справу, залучати необхідні кошти та сприяти розбудові сільських територій», — зазначив заступник міністра Віктор Шеремета.

 

2301
2301

Під час конференції йшлося про перспективи розвитку руху кредитної кооперації в Україні, її роль у розбудові економічного та соціального потенціалу держави. Зокрема, було звернено увагу на успіхи кредитних спілок у забезпеченні доступу до фінансових ресурсів малих агровиробників, а також на нагальні проблеми, які необхідно вирішити для розбудови сектору.

Окрім того, експерти з ЄС та США поділилися міжнародним досвідом щодо розв'язання актуальних питань кредитних спілок.

В’єтнам зацікавився експортом яблук з Тернопільщини

Представники провінції Донг-най відвідали Тернопіль для укладання договору про поставку на суму $500 тис.

Про це повідомляє business-companion.te.ua.

Також в'єтнамці зацікавлені в експорті алкоголю і зерна. Нагадаємо, що Тернопільщина співпрацює з цією провінцією із 2001-го року. Цього року в с. Заруддя, що на Зборівщині, запрацювало українсько-в’єтнамське підприємство із переробки пластику.

2302
2302

Генеральний директор експортно-імпортної торгівельної компанії провінції Чао Хао Хієп розповів, що вони готові співпрацювати із областю і надалі, щоб втілити ще не один проект. Він зазначає, що зараз в'єтнамська сторона підписала пам’ятний договір про закупівлю яблук в тернопільського підприємства. Іноземці прагнуть, щоб спільна робота давала добрі результати в майбутньому.

Вибір читачів за тиждень

Відео