Оксана Бучко

Бійці АТО зможуть відновитись у тернопільському сучасному центрі

DSCN9764

Відновитись фізично та морально зможуть травмовані, інваліди, сім’ї загиблих бійців, ветерани та воїни у Тернополі. Сучасний реабілітаційний центр розпочнуть будувати на території колишньої насосної станції поза межами парку «Загребелля» (вул. Чумацька). Проект планують закінчити до 2019 року.

- Фізичні травми, а також моральні, роблять непоправний відбиток на життя бійців, - зазначає один з ініціаторів проекту керівник Тернопільського обласного осередку Всеукраїнської Федерації фрі-файту та контактних єдиноборств, ветеран-доброволець Валерій Чоботар. – Це можливо виправити під час реабілітації. Та у Тернополі найчастіше воїнам пропонують психіатричну лікарню, що завдає відповідного емоційного фону. Тому важливо, щоб була установа, де справді бійців повертатимуть до повноцінного життя.

DSCN9756
DSCN9756

У центрі зможуть лікуватись одночасно 20 пацієнтів. В приміщенні планують облаштувати зал лікувальної фізкультури та реабілітації, кімнату для фізіопроцедур, затишне кафе, великий басейн, зал психологічної реабілітації, конференцзал на 50 місць, кабінети стоматолога, уролога, кабінет масажу, фізіотерапевтичний кабінет, ігрову кімнату. Площа приміщення займатиме близько тисячі квадратних метрів. Проект коштує 8 млн грн. Реалізація проекту стала можливою завдяки спільній роботі волонтерських та ветеранських організацій, а також керівнику будівельної компанії «Креатор-Буд». Також  ініціатори будівництва реабілітаційного центру подали на Громадський бюджет проект про створення в центрі залу лікувальної фізкультури з сучасним високоефективним медичним обладнанням, що буде доступне учасникам бойових дій (не лише учасникам АТО). Його вартість - 999 940 грн.

DSCN9761
DSCN9761

DSCN9762
DSCN9762

- Реабілітаційний центр передадуть у комунальну власність - розповів ветеран третього окремого полку спеціального призначення Володимир Розум’як. – Центр буде частиною житлового комплексу, біля нього зведуть житлові будинки, в яких надаватимуть квартири бійцям АТО. На даний час уже готують документи на отримання квартир для 12-ти бійців.

DSCN9753
DSCN9753

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео