Орест Сарматський

Cпритники з Тернопільщини «нагріли» міжнародний телефонний трафік на понад 250 тис грн

17102017_haker

Понад чверть млн грн збитків завдали операторам зв’язку зловмисники з Тернопільщини, які несанкціоновано втручалися у міжнародний телефонний трафік.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

- Встановлено, що троє працівників Укрзалізниці, використовуючи технічні можливості електронно-обчислювального обладнання підприємства, здійснювали перемаршрутування міжнародного телефонного трафіку в обхід міжнародних центрів комутації. Завдяки використанню спеціальних програм та комунікаційного обладнання транспортної компанії, зловмисники забезпечували підміну оригінальних номерів абонентів та видавали міжнародний телефонний трафік за місцеві телефонні розмови. За попередніми оцінками фахівців, лише з початку 2017 року зловмисники завдали своїми діями збитків операторам зв‘язку у розмірі понад 250 тис грн, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що під час обшуків, проведених у робочих кабінетах та помешканнях махінаторів, силовики вилучили комп’ютерну техніку, документи «чорної» бухгалтерії, дві сотні SІМ-карток мобільного оператора, електронні пристрої шлюз-GSM, які використовувалися для з'єднання в обхід системи мобільних операторів зі слотами для SІМ-карток, роутери зв‘язку «Wi Fi», жорсткі диски компютерів, банківські картки.

Вирішується питання зняття інформації з центрального сервера цифрового зв'язку Укрзалізниці Тернопільської дистанції колії, на якому міститься історія підключень (втручань) до мережі gsm-шлюзів, та електронні носії даних.

Злочин викрито спільно з Управлінням Служби безпеки України в Тернопільській області та поліцією.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео