Оксана Бучко

До Громадського бюджету Тернополя не допустили 22 проекти

DSCN9706

Засідання Номінаційного комітету Громадського бюджету Тернополя тривало два дні. Не відстояли своїх позицій автори 22-ох проектів. До голосування допустили 43 проекти.

Номери проектів, які завернули, та опис причин їх невідповідності Положенню, опублікують згодом, пояснюють у прес-службі міськради. До прикладу, проект про закупівлю георадару – у списку недопущених до голосування. А проект про проведення мистецького фестивалю «Ї» допустили не з першого разу. Автори  пишуть у Facebook про порушення в роботі Номінаційного комітету. Також відсутність підтримки авторів з боку місцевих чиновників зауважують депутати міськради.

- Замість максимально сприяти громадській активності, допомагати авторам виправляти помилки, чиновники та посадовці ТМР підміняють собою громаду, - коментує у Facebook роботу засідання Андрій Шкула. - Тобто виходять за межі повноважень, за межі Положення, по-своєму трактують свою місію, а головне, свою формальну функцію замінюють на «робим, як хочем або як верхи сказали».

Обиратимуть проекти з 24 жовтня до 7 листопада на сайті pb.rada.te.ua та у ЦНАПі. Проголосувати цього року тернополяни, згідно з новим Положенням, зможуть лише один раз за великий проект та один раз за малий. У підсумку голосування, ті проекти, які набрали найбільшу кількість голосів, до вичерпання обсягу виділених коштів будуть реалізовані у 2018 році. Загальний кошторис Громадського бюджету на 2018 рік складає 9 млн. 400 тис. грн.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео