Гучне затримання хабарників на Тернопільщині (фото)

1

Працівники Департаменту захисту економіки, Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Генпрокуратури викрили та задокументували злочинну схему по мінімізації штрафів, організовану податківцями. Відтак правоохоронці з'ясували, що під час планової виїзної документальної перевірки працівниками фіскальної служби були виявленні численні порушення, за які правопорушник мав би сплатити до бюджету понад мільйон гривень, але натомість зайшла мова про хабар.

Тоді ж керівник одного з відділень Кременецької ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області за 400 тисяч гривень неправомірної вигоди погодився вирішити дане питання. Зокрема, «мінімізація» штрафних санкції до 400 тисяч гривень, повідомляють у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Сьогодні, 23 жовтня, у тернопільському ресторані оперативники Департаменту захисту економіки, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України затримали податківця. З сумки керівника відділення об'єднаної податкової інспекції правоохоронці вилучили одержані ним гроші у якості хабара. Крім того, був затриманий і державний ревізор-інспектор Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області, який «забув» внести до акту перевірки деякі порушення.

5
5

4
4

В межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, проводяться санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів справи та у приміщеннях податкової інспекції та фіскальної служби.

Наразі встановлюється коло осіб, які також можуть бути причетні до даної корупційної схеми, розповідають у Національній поліції.

3
3

2
2

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео