На Тернопільщині до ювілею з нагоди дня села зробили оригінальний подарунок (відео)

MVI_4555.00_00_11_11.Still001

Наступну копію чудотворної ікони Божої Матері Зарваницької вчора, 22 жовтня, передали у Козлівський деканат.

Ця ікона, разом із іншими 9-ма, виготовлена за сприяння компанії «Агропродсервіс» та її керівника – мецената Івана Чайківського. Освятили копії під час цьогорічної Загальнонаціональної прощі у Марійському духовному центрі у селі Зарваниця.

[embed]https://youtu.be/FzClqLgVFDA[/embed]

- Те, що сьогодні ми отримали в дар ікону Божої Матері Зарваницької для добра нашого храму, і загалом для нашого Козлівського деканату, де вона буде тим символом благословення для наших родин та парохій, - каже отець-декан Козлівського деканату Роман Гук.

Копії ікони Матері Божої Зарваницької виготовили за старою, перевіреною віками, іконописною технологією. Такий подарунок компанія «Агропродсервіс» робить деканатам, на території яких обробляє землю, із нагоди 150-річчя коронації ікони Божої Матері Зарваницької Папою Пієм ІХ

- Ще одне дійство, яке прийшло до Козлова. Десь ми дбаємо про ту громаду. Ми – аграрії, які працюють на тій землі. Цей дарунок в шану від Івана Адамовича та всієї нашої великої компанії, - каже директор ТОВ «Агропродсервіс Інвест» Юрій Малюта.

Подія для селища є історичною, адже цього року у кінці жовтня місцеві жителі відзначить 550-річчя Козлова. Тож такий подарунок вони вважають дуже символічним.

- Необхідно молитися до покровительки нашої Матері Божої для того, щоби припинити війну, припинити ті негаразди, які кояться в державі, повернути наших хлопців, - каже голова смт Козлів Володимир Колісник.

Жителі селища вдячні за такий подарунок, адже не кожен може поїхати у Зарваницю, аби помолитися до чудотворної ікони Божої Матері.

Нагадаємо, копії ікони Матері Божої Зарваницької у попередні неділі були подаровані у Залозецький, Озерянський та Зборівський деканати.

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео