Оксана Бучко

За статистикою, тернополяни витрачають за місяць на 39 гривень більше, ніж заробляють

unnamed-4-22

Тернополяни щодня витрачають зароблені нелегкою працею гроші. Обмежені кошти необхідно правильно розподілити. Продукти, промислові товари чи замовлення послуг складають левову частку видатків звичайної сімї на Тернопільщині. Та чи достатньо ми заробляємо, щоб вистачило на все?

Цікаву статистику про Джерела доходів та витрати домогосподарств Тернопільщини оприлюднили в Головному управлінні статистики області.

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у І кварталі 2017р. сукупні ресурси домогосподарства в середньому за місяць становили 9278 грн, у розрахунку на одну особу – 3166 грн. Найбільшу питому вагу (71,5%) в структурі цих ресурсів займали грошові доходи. Негрошові доходи, тобто натуральні надходження, пільги та субсидії безготівкові на оплату житлово-комунальних послуг становили 22,2%, використані заощадження – 6,3%.

Сукупні витрати домогосподарства в середньому за місяць склали 9391 грн, у розрахунку на одну особу – 3205 грн. На купівлю продовольчих товарів та на харчування поза домом члени домогосподарства витратили   3939 грн, на непродовольчі товари – 3871 грн, на оплату послуг – 1008 грн, на інші витрати (допомогу родичам, іншим особам, вклади до банків тощо) – 573 грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео