На Тернопільщині засмічують міста замість того, щоб переймати європейський досвід? (фото)

благоустрій крем2

На безвідповідальність деяких кременчан скаржаться працівники комунальних служб міста. Мовляв, люди зовсім не дбають про благоустрій і значно ускладнюють прибирання сміття.

- Восени усі прибирають свої подвір’я, а весь зібраний непотріб (гіляки, залишки городини) виносять або до смітників, або просто до дороги, – скаржиться начальник КП «Кременецьблагоустрій» Кременецької міської ради Ігор Хомин. – Підприємство, із яким укладено договір з вивозу сміття, забирає лише відходи із контейнерів, і то не так часто, як це потрібно. Місто так захаращують, що не встигаємо прибирати.

благоустрій крем.
благоустрій крем.

благоустрій крем.1
благоустрій крем.1

Кременчани пояснюють, що результати прибирання немає куди подіти у місті – спалювати не можна, викидати у смітники також. Натомість екологи закликають українців орієнтуватися на досвід західноєвропейських країн, де бадилля та опале листя компостують.

- У західних країнах такого зараз вже не побачиш, хоча ті ж городні відходи можна компостувати, як це зазвичай по-господарськи практикують у сусідніх країнах. Це той рівень екокультури, до якого ми маємо прагнути, – зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на Zaxid.net.

Фото Кременецької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео