У скандальній ситуації навколо Почаївської лаври винен міський голова? (відео)

витяг з кадастру почаїв

У протестах та неспокійній ситуації навколо передачі землі Почаївській лаврі звинувачують міського голову Почаєва Василя Бойка декотрі депутати. Зокрема про те, що саме він несе відповідальність, заявляє свободівець, депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця.

«Ще ніколи невелике містечко не бачило кордону поліцейського підрозділу, що розділяв людей і запобігав заворушенням. Із обласного центру прибула навіть рота спеціального призначення «Тернопіль». Координатором і причиною всього цього дійства є Почаївський міський голова – Василь Бойко! Саме ця людина довела до того, що відбулися сутички. Саме він зіткнув людей лобами»  – написав на своїй сторінці у facebook Паляниця.

Окрім цього депутат виклав у соціальній мережі витяг з кадастрової карти центру міста, де обведено ділянки, які, за словами представників МП, потрібні для проведення ремонту братського корпусу.

«Як бачимо – ділянки розкидані, тому ремонт – банальна брехня і надумана підстава» – наголошує Тарас Паляниця.

Міського голову Почаєва звинувачують у тому, що свого часу він не зайняв державницької позиції і хотів догодити як представникам Почаївської лаври, так і містянам, що виступили категорично проти передачі землі МП. Також повідомляється, що на одному із сесійних засідань ще шостого скликання депутати міської ради проголосували за відкладення питання про передачу землі Почаївській Лаврі до настання миру в Україні, тобто до закінчення бойових дій на сході.

Як повідомляє Тарас Паляниця, відмовили йому й у надання копії дозволу Міністерства культури України на безоплатну передачу земель. Пояснили, що вся документація знаходиться в кабінеті голови, а той поїхав у відрядження.

Нагадаємо, на останньому сесійному засіданні Почаївської міської ради Почаївській лаврі, яка наразі належить до Московського патріархату, під тиском громадськості вчетверте відмовили у наданні у безоплатне і безстрокове користування ділянки землі у 2,5 га.

 

Зображення і відео зі сторінки Тараса Паляниці у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео