«Ввечері – зруб, вранці – документи»

вкрали дерева1

Саме так, очевидно, вирішили зборівські лісники. Про незаконний зріз дерев цінної породи поліцію повідомили місцеві мешканці. На момент приїзду правоохоронців ні водії, ні директор РКАП «Зборіврайагролісу» жодних документів на зруб дубів не надали. 

«Виїзд трьох вантажних автомобілів з дубом заблокували на території лісу, який належить РКАП «Зборіврайагроліс», близько п'ятнадцяти місцевих мешканців. Люди заявили, що дерева зрізані незаконно, а тому викликали поліцію, повідомивши про крадіжку цінних порід. На місце конфлікту виїжджала слідчо-оперативна група. За словами начальника Зборівського відділення поліції Миколи Петрика, на дорозі, неподалік села Годів, стояли автомобілі Renault Magnum з причепом, на якому знаходилося шістдесят штук дерева породи дуб, 22 штуки на КамАЗі і одне дерево на автомобілі «ЗІЛ-130». Транспортні засоби разом з деревиною помістили для зберігання на територію відділення поліції» – повідомляє ГУ Нацполіції Тернопільщини.

вкрали дерева
вкрали дерева

Необхідні дозволи та транспортні накладні на зруб і вивіз деревини керівник РКАП «Зборіврайагроліс» приніс у поліцію лише наступного дня після інциденту. Їх законність наразі перевірять правоохоронці. Подія внесена в ЄРДР за статтею 246 ККУ – Незаконна порубка лісу. Триває слідство.

Фото відділу комунікації Нацполіції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео