Віра Олександрович

Отакої: День подяки чиновникам влаштували у Тернополі (фото, відео)

День подяки_ф

Аж 9 керівників управлінь і відділів Тернопільської міської ради звітували вчора, 24 жовтня, перед депутатами. І врешті це перетворилося на справжній День подяки «по-тернопільськи».

Адже Надії Кучер і Світлані Добріковій, а також Володимиру Сулимі довелося вислухати купу компліментів на свою адресу і щодо роботи підлеглих. Власне, й зауваження політики мали не до всіх. Скажімо, вислухати кілька неприємних фраз мусила Зоряна Здеб.

Здеб
Здеб

Нагадаємо, сесія міської ради була непростою. «Терен» про це писав ТУТ і ТУТ.

Першою до трибуни пішла представниця Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів. До неї, як і до решти доповідачів, запитань у депутатів майже не було.

[embed]https://youtu.be/_ueAwhHBSY8[/embed]

Про роботу Служби у справах неповнолітніх звітувала її начальник Зоряна Здеб.

[embed]https://youtu.be/C5jKxtNlh1Q[/embed]

Начальника управління стратегічного розвитку міста – Юрія Дейнеку депутати, напевно, хвалили найбільше.

[embed]https://youtu.be/5A4VxBTDa_E[/embed]

До роботи відділу ведення Державного реєстру виборців у депутатів не було жодних питань і претензій. Тому Ірина Бурда… лише хвилинку постояла біля трибуни. Після цього компліменти на свою адресу слухала начальниця фінансового управління Надія Кучер. Особливо активними були Марія Баб’юк і Михайло Ібрагімов.

[embed]https://youtu.be/H9H8Cw1gDIo[/embed]

Із Світланою Добріковою та її управлінням організаційно-виконавчої роботи депутати також повелися по-джентельменськи: дякували за надважку роботу, особливо у період сесій. Але наостанок попросили покращити співпрацю із відділом зі зв’язків з громадськістю.

[embed]https://youtu.be/QOB9SZGCN-w[/embed]

Хвалили депутати і роботу керівника управління соціальної політики Володимира Сулиму.

[embed]https://youtu.be/l9tFp3JDgyE[/embed]

Однак до пана Сулими, напевно, було найбільше запитань. Зокрема, депутати з’ясовували, чому виникли проблеми із відшкодуванням субсидій. Роз’яснень вимагало і впровадження персоніфікованих карток для оплати проїзду – так званих «карток тернополянина». Із субсидіями – дійсно є проблема. Держава боргує чимало грошей. Вочевидь, цей брак коштів вона перекладе на місцевий бюджет у 2018 році. Причому йдеться про мільйони гривень.

Щодо іншого питання, то виявилося, що кожен, хто зареєстрований в управлінні соціального захисту, отримає «файну картку» до кінця року. До того часу пільговики – пенсіонери та інваліди зможуть користуватися документами, які доводять право на пільгу. Ті ж тернополяни, хто не зареєстрований в управлінні соцзахисту і не купить соціальну картку у місцях продажу, незабаром платитимуть у громадському транспорті готівкою, за повним тарифом.

Про роботу Управління матеріального забезпечення та інформаційних технологій дуже коротко прозвітував його начальник Ігор Токарчук.

[embed]https://youtu.be/ewdLfjW6_Z4[/embed]

Отже, усі 9 звітів керівників управлінь і відділів Тернопільської міської ради, депутати врешті взяли до відома.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео