Віра Олександрович

Невже у Тернополі вдасться «загасити» хоч один конфлікт із забудовником? (фото, відео)

Карпенка2

Рішення щодо забудови на вул. Карпенка депутати сприйняли як один із небагатьох позитивів сесії Тернопільської міської ради 24 жовтня.

Нагадаємо, тернополяни уже кілька місяців блокують наміри забудовника у дворі між будинками №№1, 3, 5 і 7 звести багатоповерхівку замість старої невеликої «будки» для прийому склотари. Поки що їхні зусилля давали тимчасовий ефект, адже для остаточного припинення робіт потрібне рішення міської ради або принаймні судове.

Оскільки це - депутатський округ №9, то до трибуни із людьми пішли обидва обраних ними депутати – Іван Зінь і Андрій Шкула.

[embed]https://youtu.be/VP7uuklJjpY[/embed]

- Це - тупо і страшно. Там просто ніде будувати! Звісно, люди проти! – каже Андрій Шкула.

Але виявилося, що ухвалити те рішення, яке цілком задовольнило б людей, неможливо. Річ у тім, що йдеться про приватну нерухомість – «будку» для прийому склотари. Її уже давно приватизували. Втім, рада може зробити певні кроки, щоб повернути у комунальну власність землю під нерухомістю і навколо неї. Тоді у забудові вже не буде сенсу.

Говорити про те, що 27 «за», які дали депутати, відразу все вирішать – зарано. Але на думку Андрія Шкули, це рішення врешті має «похоронити» будівельний намір.

Люди_карпенка
Люди_карпенка

Варто зауважити, уже 25 жовтня у скандальному дворі таки почалися «будівельні рухи». Андрій Шкула написав на своїй сторінці у Facebook таке: «Приїхали тракторець і вантажівка. Мешканці одразу вийшли блокувати будову. Позиція людей зрозуміла, бо ж замість «склотари» виросте багатоповерхівка. Робітники загнали техніку, навіть не огороджуючи ділянку (огородити не можуть, бо ж огорожа падає))). На місце прибули правоохоронці і депутати - я та Іван Зінь. Спільно із людьми та поліцією змусили і робітників, і техніку пропасти (написавши перед тим відповідні пояснення і заяви))…»

Нагадаємо, у сесійній залі того дня ухвалили чимало цікавих питань. Про це докладно читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео