Орест Сарматський

Нюанси спадкування земельної ділянки, що знаходиться під будинком (Агро-новини)

жовт2610

Запровадження у законодавстві України принципу єдності земельної ділянки та розташованого на ній об’єкта нерухомості значною мірою полегшує вирішення завдань, що пов’язані із переходом прав на такі об’єкти нерухомості, пише “Агро-Центр”.

Відповідно до статті 120 Земельного кодексу України та статті 1225 Цивільного кодексу України у разі спадкування особою права власності на житловий будинок, чи іншу будівлю або споруду, до спадкоємця переходить право власності та право користування землею на якій розташовуються такі об’єкти спадкування,а також на землю, яка необхідна для їх обслуговування.

Також варто зауважити, що згідно п.10 постанови Пленуму Верховного Суду України “Про судову практику у справах про спадкування” від 30 травня 2008 року № 7 вказано, що земельна ділянка переходить у власність або користування спадкоємців будівель, споруд при умові, що спадкодавець не складав заповіту про розпорядження такою ділянкою, що йому належала на праві власності на час складання заповіту.

Проте, навіть в тому випадку якщо спадкодавець все ж таки заповів би усю земельну ділянку іншим особам ніж тим які успадкували житловий будинок, то спадкоємці житлового будинку, іншої будівлі чи споруди все-одно мають право на частину ділянки, на якій розташовано таке майно, та на частину ділянки, яка необхідна для його обслуговування.

2603
2603

Враховуючи те, що прийняття будівлі в спадщину здійснюється з одночасним успадкуванням зазначених ділянок, роз’єднання доль ділянки й нерухомості, розміщеної на ній, не тільки суперечило б природі речей, а й загрожувало різноманітними труднощами.

Цікавою є думка авторів Науково-практичного коментарю до Земельного кодексу України, які вважають, що абсолютно не має значення, хто є власником земельної ділянки, тому що нею фактично володіє та користується власник нерухомості, яка розташована на цій ділянці.

За загальним правилом, у випадку набуття у власність будівлі, до набувача також переходить право власності на всю земельну ділянку, яка знаходиться під цією будівлею.

Нова фабрика у Рівному шукає працівників (+контакти)

Сучасне підприємство “Агро-Центр” у Рівному, яке займається виробництвом та продажем запчастин до сільськогосподарської техніки, розширює виробництво. У зв’язку з цим виникла потреба у нових працівниках.

Фірма “Агро-Центр” створена за європейською моделлю та має філії у семи містах України. Висока заробітна плата, стабільний розвиток та впевненість у завтрашньому дні – це те, що гарантує підприємство.

Незабаром “Агро-Центр” запускає фабрику з виробництва запчастин.

2601
2601

На роботу в “Агро-Центрі” потрібні токарі, фрезерувальники, оператори ЧПУ для роботи як в першу, так і другу зміну. Для працівників передбачається гнучкий графік роботи та зарплата до 15 тисяч гривень. Працівникам з інших регіонів України фірма готова орендувати житло у Рівному.

Тисячі овець заполонили центр французького міста (ФОТО)

Більше тисячі овець і стільки ж фермерів зі всієї Франції зібралися на площі Белькур у центрі Ліона. Таким чином вони виразили протест проти урядового “вовчого плану”. Фермери хочуть отримати право відстрілювати вовків, захищаючи свої стада. Така делегація у супроводі поліції вирушила у напрямку перфектури. Саме там представники влади вислухали вимоги фермерів, пише “Агро-Центр” з посиланням на “LE FIGARO”.

Згідно з планом на наступний рік, дозволяється вбити всього 40 вовків. Фермери ж наполягають на праві постійно захищати власні стада. За словами фермерів, вовки лише за минулий рік знищили близько 10 тисяч овець у Франції. Вони становлять загрозу для усіх сільськогосподарських тварин, які пасуться на відкритому повітрі.

2602
2602

Організувала акцію Національна федерація профспілок сільгоспвиробників та Національна федерація вівчарства. Фермери заявили, що боротимуться за свої права, поки вони не будуть задоволені.

На думку фермерів, вовки прийшли з італійських Аппенінів і окрім сільського господарства, становлять загрозу і для туризму.

Вибір читачів за тиждень

Відео