«Солов'ї з Шаоліня» незабаром потраплять до Тернополя

22555729_2121412504551065_4592171963168372384_o

Книгарня «Є» запрошує тернополян на презентацію книжки «Солов'ї з Шаоліня» Таїсії Наконечної. Захід відбудеться 1 листопада за участю авторки.

«Солов’ї з Шаоліня» - друга друкована книжка авторки. Перша поетична збірка «Безріччя» була видана у 2003 році як нагорода за лауреатство у літературному конкурсі імені Вадима Коваля, що проводився Молодіжною Мистецькою Асоціацією «Сокіл» спільно із Чернівецькою міською радою.

Книга вийшла друком у Видавництві «Лілея-НВ» у вересні 2017 року. До збірки увійшли вірші різних років, які об’єднані ідеєю пошуку себе і свого шляху у світі. Книжка складається з трьох розділів – «Солов’ї емоцій» (в основному сформований із любовної та інтимної лірики ) , «Солов’ї шляху» (філософська лірика, що порушує проблеми творчого пошуку), «Солов’ї війни» (лейтмотив –боротьба за особистий вибір ліричного героя).

Початок – 1.11.17р. о 18.00. Модератор – Наталя Зелінка.

Вхід вільний.

Довідка:

Таїсія Наконечна (Заплітна) – авторка, художниця, перекладачка. Народилась 1985 року в Чернівецькій області. З раннього дитинства писала вірші. Публікувалась у місцевих виданнях в Кам’янці-Подільському, Хотині, Чернівцях. Була переможницею та лауреаткою кількох юнацьких конкурсів у місті Хотині в різні роки та відбіркового етапу поетичного конкурсу «Молоде вино» в 2002 році в Кам’янці-Подільському. У 2003 році стала лауреаткою поетичного конкурсу імені Вадима Коваля (Чернівці) і авторкою своєї першої друкованої поетичної збірки «Безріччя». Кілька років поспіль потому брала активну участь в літературному житті Чернівців і не тільки (була запрошеним членом журі поетичного конкурсу імені Івана Іова в Кам’янці-Подільському). Вірші публікувалися в антологіях «Вигране» (Чернівці, 2006) та «70 віршів» (Чернівці, 2010).

В 2007 році закінчила навчання в ЧНУ імені Юрія Федьковича, отримавши фах лінгвіста, викладача англійської мови, перекладача. Наступних вісім років працювала асистентом кафедри комунікативної лінгвістики та перекладу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковичаі паралельно брала активну участь у громадському житті Чернівців, сім років очолювала місцеву організацію Пласту-НСОУ.

З 2010 року випала з літературного процесу взагалі, хоча продовжувала писати до шухляди.2013-2014 року сталися події, через які переглянула своє життя і переосмислила себе в ньому. З того часу торує свій шлях, як поетка, письменниця, художниця і перекладачка. Нині Таїсія Наконечна вивчає образотворче мистецтво в Бельгії, в місті Гент.

Вибір читачів за тиждень

Відео