Віра Олександрович

«Не створюйте у Тернополі ще одну точку кипіння!» - закликали активісти (фото, відео)

Люди із парку

Перший крок у напрямку розв'язання конфлікту щодо будівництва так званого Соціально-спортивного центру «Вулична академія» чи то пак - готелю зробила Тернопільська міська рада 24 жовтня.

Нагадаємо, на сесію того дня прийшло багато людей, які хотіли заявити про свою позицію. Одна із найбільших груп активістів якраз і відстоювала заборону забудови парку «Національного Відродження». Підтримав їх депутат Андрій Шкула. Він і запропонував винести це питання на розгляд сесії.

[embed]https://youtu.be/cNaiEJrKi7w[/embed]

- Це – ще одна «гаряча точка» у нашому місті. А нам не треба таких конфліктів, - каже він. – Треба «обнулити» ситуацію через ухвалення відповідного рішення ради.

До трибуни пішов і Віталій Кудлак - представник ініціативної групи, яка напередодні сесії скрикала народне віче. Провели його просто у парку, поруч із місцем майбутньої  новобудови.

[embed]https://youtu.be/EP6q1Wg7IMk[/embed]

- Я є звичайний тернополяни, який проживає біля того парку, - додає Богдан Будний. – Забороніть те будівництво! Адже йдеться про знищення зеленої зони… Не створюйте у місті ще одну точку кипіння!

Про парк
Про парк

Про те, що тернопільські парки за останній час втратили уже 25 га свої території, депутатам нагадав еколог Олександр Філь.

- Коли ми працювали у комісії, яка погоджувала зміни до Генплану, ви – Сергій Віталійович (Надал – прим.), запевнили, що всі земельні ділянки у парках, які ще можна повернути у комунальну власність, стануть власністю громади, - розповідає голова ГО «Екоальянс». – Мовляв, це можна зробити у робочому порядку і там забудови не буде. А що ми бачимо сьогодні? Громаду не можна тримати за лохів!

Люди у залі
Люди у залі

Міський голова і депутати вислухали усі звернення. Врешті - пообіцяли, що врахують зауваження. Міський голова Сергій Надал пояснив, що конфлікт виник через те, що люди не вірять в ідею створення футбольної академії, оскільки за документами будівництво дійсно виглядає як готель із закладом харчування. Але, наголосив він, після протестів тернополян, там усі роботи призупинені. Відтак міський голова запропонував внести деякі правки до запропонованого тексту рішення. Мовляв, це зробить його більш правильним з юридичного боку, адже деякі пункти у пропонованому громадою проекті міська рада виконати не в змозі.

- Пропоную доповнити такими словами: «припинити будь-які роботи до того часу, коли забудовник правильно оформить проектну документацію», - каже він.

Після цього на сесії вислухали позицію мешканців вул. Галицької, які проживають у будинках №№41, 43, 45. Вони теж обурені намірами забудовника, який планує поруч звести 8-поверхівку. За рішенням ради, тепер створять робочу депутатську групу. До неї включать і мешканців. Вони разом мають відповісти на запитання: можна чи не можна будувати за адресою: вул. Заміська, 16.

Нагадаємо, у сесійній залі того дня ухвалили чимало цікавих питань. Про це докладно читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео