Орест Сарматський

Хто встановив найнижчі у Європі ціни на цибулю? (Агро-новини)

жовт2910

Так, українські фермери продають цю продукцію по 2,2-3 грн/кг (€0,07-0,10/кг). При цьому пропозиція цибулі на ринку доволі висока, адже багато господарств та оптових компаній відмовляються закладати цей овоч на зберігання, посилаючись на високі ризики. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

2902
2902

Для порівняння: в Німеччині середня ціна на цибулю становить €0,10/кг. Польські фермери відвантажують цей продукт по €0,9-0,14/кг. Ціни в господарствах Австрії та Нідерландів сягають €0,16/кг. Виробники Франції реалізують цибулю з поля від €0,11/кг, а сортовану — по € 0,18-0,24/кг.

Ринок органічної продукції в Україні сягне €25 млн

Обсяги внутрішнього ринку органічної продукції в Україні 2017 року можуть зрости до €25 млн.

Про це під час круглого столу заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, повідомили у прес-службі Мінагропрод.

«Сподіваюся, що ініціативи міністерства, як, наприклад, проект Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», стануть одним з поштовхів до стрімкого розвитку українського органічного ринку. Маємо підстави очікувати зростання обсягу внутрішнього ринку органіки до €25 млн вже цьогоріч, а у подальшому — приріст у 15% щороку», — сказала Олена Ковальова.

2901
2901

Вона підкреслила, що головне завдання законопроекту — це гарантування споживачам впевненості у продуктах, які марковані як органічні. Внесення змін до органічного законодавства, на її думку, також матиме позитивний вплив на захист учасників органічного ринку від недобросовісної конкуренції та забезпечить прозорі умови ведення діяльності в органічній сфері.

«Окрім цього, новий закон підвищить конкурентоспроможність української продукції та розширить ринки збуту органіки», — наголосила Ковальова.

На Рівненщині посіяли більше озимих, ніж планували

Аграрії під урожай наступного року засіяли озимими зерновими близько 120 тис. га, що перевищує прогнози.

2903
2903

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

«З них левова частка — пшениця. Господарства на цю культуру виділили більше 90 тис. га. Ще майже 25 тис. га засіяли житом та 4 тис. га — ячменем», — ідеться в повідомленні.

Найбільші площі для озимих зернових культур відвели аграрії Млинівського, Радивилівського, Дубенського, Здолбунівського, Костопільського та Березнівського районів.

Крім того, на близько 23 тис. га ростиме озимий ріпак, а це — 160% до прогнозованих площ посіву. Найбільше цієї культури засіяно на Млинівщині та Дубенщині, а також у Рівненському районі.

Вибір читачів за тиждень

Відео