Оксана Бучко

Тернопільських призовників можуть відправити у військову частину прямо із нічного клубу?

490b31d-300

Якщо призовна комісія ухвалила рішення про розшук призовників, їх мають право затримати і у нічному клубі, а також не випускати з приміщення і потім відправити у військову частину.

Так коментує відправлення до військкомату відвідувачів нічного клубу Jugendhub у Києві представник уповноваженого з прав людини з питань захисту прав військовослужбовців Святослав Стеценко на hromadske.ua.

- Кожен призовник зобов’язаний прибути до військкомату, відповідно до закону про військовий обов’язок і військову службу. Навіть ті, хто не отримав повістку, повинні протягом 10 діб після оголошення призову прибути до військкомату для визначення придатності для військової служби або права на відстрочку, – розповів Святослав Стеценко.

Він додав, що в разі, коли призовник не прибув до збірного пункту після отримання повістки, то його оголошують у розшук і примусово доставляють до військкомату.

- Однак поліція зобов’язана діяти відповідно до своїх повноважень. Ніхто не має права застосовувати насильство і принижувати честь та гідність громадян, – уточнив представник уповноваженого.

У діях правоохоронців вбачають порушення низки статей кримінально-процесуального, кримінального кодексу та Конституції, інформує юридична компанія «Міллер», адвокат якої разом з представником ЮК «Юскутум» - адвокатом Ксенією Проконовою - представлятиме інтереси затриманих осіб, пише www.pravda.com.ua. Листи відвідувачів клубу про неприпустиму поведінку поліції опублікував у Facebook адвокат, представник юридичної компанії «Міллер» Масі Найєм, брат депутата Мустафи Найєма.

Нагадаємо, осінній призов на строкову військову службу до лав Збройних Сил та інших військових формувань України розпочали 1 жовтня. Виклику на Тернопільщині підлягає 21 000 осіб, із них відправці на службу – 300 осіб.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео