Важливу річницю відзначили на Тернопільщині (відео)

MVI_5258.00_00_06_06.Still001

Вчора, 29 жовтня, у Козовій, що на Тернопільщині, парафіяльний храм Василія Великого відсвяткував 17 річницю із часу заснування.

[embed]https://youtu.be/vuI146HvE_U[/embed]

- Сьогодні в нашій громаді є дуже велике свято, бо 17 років ми відзначаємо як була освячена наша церква, і як була відправлена перша служба Божа. І, як я вже сказав під час проповіді, остання неділя жовтня в нас з року в рік наповнена такими особливими подіями, - розповідає отець-декан Роман Рокецький.

Ще одним подарунком вчора, 29 жовтня, стала копія чудотворної ікони Матері Божої Зарваницької. Образ був переданий у Козівський деканат за сприяння компанії «Агропродсервіс» та її керівника – мецената Івана Чайківського. Ікону освятили під час цьогорічної Загальнонаціональної прощі у Марійському духовному центрі у селі Зарваниця.

- Сьогодні, я отримав максимальне задоволення, бо було дуже багато діток. І мами кажуть, що якби була краща погода, то би була ціла церква діток. Це надзвичайно позитивні емоції, які просто не можна передати. Саме за такими громадами – велике майбутнє. Адже ми маємо розуміти, що ніхто нам нічого не збудує, і ми самі, українці маємо це робити, будувати свої громади і свою Україну, - каже генеральний директор компанії “Агропродсервіс” Іван Чайківський.

Такий подарунок підприємство «Агропродсервіс» робить деканатам, на території яких обробляє землю, із нагоди 150-річчя коронації ікони Божої Матері Зарваницької Папою Пієм ІХ.

- Релігія єднає людей, вона правильно наставляє людей в напрямку, в якому вони повинні йти, в напрямку миру, в напрямку єднання, - наголошує директор ПП “Агроінвест” Юрій Пудлик.

Віряни вдячні за такий подарунок, адже саме віра допомагає прокладати шлях у майбутнє.

У наступну неділю, 5 листопада копія чудотворної ікони Матері Божої Зарваницької буде передана у Бережанський деканат.

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео