Чому мерзнуть діти у Шумській школі?

школа шумськ

На холод у Шумській ЗОШ №1 скаржаться батьки учнів. Школярі сидять на уроках у верхньому одязі, бо зараз триває ремонт опалювальної системи та заміна вікон.

«Мене цікавить, скiльки ще часу дiти Шумської школи №1 будуть мерзнути? Невже до осені не було можливості переробити систему? Зараз труби варять, вiкна мiняють в школi, вчителi та дiти замерзли страшенно. Сидiти на уроках в куртках – це жахливо. Хто лiкуватиме замерзлих дiтей? Перш за все потpiбно вирiшити першочерговi питання, а особливо, коли це стосується дітей» – написала у своєму Фейсбуці Оксана Томащук.

- Зараз у школі канікули. Ситуацію із ремонтом опалення чудово знаю не лише як міський голова, мої діти також вчаться у тій школі, – розповів міський голова Шумська Володимир Плетюк. – І мені як батькові також дуже хочеться, аби діти почували себе комфортніше. Для цього заявка на кошти для ремонту зроблена ще у грудні 2016 року. Проте гроші із державного фонду регіонального розвитку надійшли у серпні. Доки пройшла відповідна процедура призначення підрядника, ремонт припав уже на жовтень. Така проблема існує не лише у Шумську, а й по всій державі. Ці кошти, на жаль, не перехідні, отже ремонт мусимо робити або зараз, або лишати все як є.

Також Володимир Плетюк зазначив, що за останні два роки на оснащення і ремонт ЗОШ №1 витрачено близько 5 млн. грн..

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео