Орест Сарматський

Невимовна радість Гройсмана стосується Тернопільщини

автобан002

Автомобільну дорогу Львів-Тернопіль вже відремонтовано на 70 км.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман написав у себе в Facebook.

- На початку цього року ми дали старт будівництву транснаціонального коридору Go Highway, який поєднає українські чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині. Ділюся з вами результатами роботи над ділянками цього великого шляху. Сьогодні - ділянка Н-02 Львів-Тернопіль. Ремонтні роботи тут не проводились більше 20 років, і вже зроблено понад 70 км - тепер маємо сучасну європейську дорогу, - пише Гройсман.

Нагадаємо, міжнародна автодорога Go Highway, що з'єднуватиме польський Гданськ та Одесу, проходитиме й через Тернопіль.

autoban
autoban

Переваги та недоліки

Створивши автостраду європейського рівня в Україні, можна буде в рази знизити вартість доставки товарів, які колись перевозили виключно морем через відсутність відповідних наземних сполучень, пишуть ЗМІ.

Якщо порахувати, що частина автобану буде платною, це дасть певний прибуток у держбюджет (щоправда, на наступні 20 років – польський). Що важливо, за умови будівництва нових відрізків дороги у Львові та Тернополі буде збільшено пропускну спроможність автобану, що дозволить розвантажити інші траси. Україна вперше замахнулась на такий масштабний проект. На жаль, досить імовірно, що у нас не вистачить досвіду, грошей або, банально, відповідальності. Дотримуючись позитивних думок, можемо скласти найоптимістичніший прогноз. У нас є 800 мільйонів, які вже виділили, є проект та амбіції, є необхідність. А з іншого боку у нас є «українські традиції», «влада» та купа рахунків, які потрібно буде оплатити для втілення проекту.

9907-9851-Гданськ-одеса_модуль 9
9907-9851-Гданськ-одеса_модуль 9

Кожному українцю хочеться вірити, що цю дорогу все ж побудують. Кожен знає, що якщо і так, то із запізненням. Ми слідкуватимемо за реалізацією проекту та повідомлятимемо про зроблені етапи, адже чудово знаємо, що безконтрольна влада – лінива влада.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео