Оксана Бучко

Про справжніх друзів розповів тернопільський поет-пісняр у новій казці «Слоненятко Роні» (аудіо)

siruy

Яким має бути справжній друг показує у нові казці поет-пісняр тернополянин Сергій Сірий. Автор озвучує текст у відео на Youtube.

Слоненятко Роні пояснює, що дружба має іти від серця і не мати на увазі корисних мотивів.

- Знаєш, дружба - то не пряник, бо вона - від серця, - йдеться у репліці Роні. -  Не змушуй друга служити, а прийми, як брата.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=RZiyoUJE3xc&feature=youtu.be[/embed]

Довідково:

Сергій Сірий є корінним тернополянином. Поет-пісняр за покликанням і журналіст за фахом. Заслужений діяч естрадного мистецтва України. Член творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України», член Національної спілки журналістів України. Автор двох нашумілих збірок еротичної поезії «Твоє тіло – наркотик» та «Пожежа тіл».

Його перу належить і містична мелодрама «Йар навиворіт, або Кохання в чужому тілі». Він лауреат конкурсу «Коронація слова-2014» (спеціальна відзнака в номінації «Пісенна лірика для дітей» за текст пісні «Домовик-домовичок»). Рішенням журі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2016» твір поета-пісняра «Бім і Кеті» визнано переможцем в номінації «Пісенна поезія для дітей» як кращий пісенний твір для дітей молодшого шкільного віку.

Пісні на слова Сергія Сірого «Українська родина», «Пісенні Медобори», «Хотинський піснецвіт», «Ліра Гіппократа», створені у співдружності з відомим композитором Леонідом Попернацьким, стали музичними візитівками однойменних всеукраїнських мистецьких фестивалів. А пісня «Доброго дня» є гімном благодійного фонду «Світ дітей» – філії міжнародної благодійної організації в Канаді «Chalice». Текст її переклали на англійську мову.

Довідка про автора за інформацією pisni.org.ua.

Фото, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео