Віра Олександрович

Тернопільщина: чи під силу обласним депутатам відразу 130 питань?

ОДА2

Близько 130 важливих для жителів Тернопільщини питань планують розглянути депутати на сесії Тернопільської обласної ради завтра, 2 листопада.

Нагадаю, востаннє на пленарне засідання обранці краян збиралися ще у серпні, тобто два місяці тому. З тих пір накопичилося чимало справ, які треба вирішити нагально.

- У переліку дійсно є багато важливих питань, що стосуються господарки області, - розповідає голова обласної ради Віктор Овчарук. – Чимало пунктів стосуватимуться діяльності комунальних закладів, галузей освіти і медицини. Причому ми на президії ухвалили рішення починати засідання саме із господарських питань, угод, адже є трансферти, тобто передача коштів, на проекти, які треба реалізувати до кінця року. Таке відкладати уже не можна.

Проте одним із основним пунктів порядку денного все ж буде внесення змін до бюджету-2017. Завдяки значному перевиконанню за надходженнями вдасться закрити багато «дірок».

- Не секрет, що у нас є певні питання щодо заборгованості, особливо працівникам служби екстреної медичної допомоги, - додає Віктор Овчарук. - Ми врахували ці кошти, плануємо закрити цю заборгованість. Не буде «хвостів» також і у фінансуванні культурних, оздоровчих та інших закладів…

Віктор Овчарук додав, що значного перевиконання бюджету вдалося досягнути, зокрема, завдяки децентралізації. Адже у 2015-му, коли про реформу тільки почали говорити, такими фінансовими можливостями наш край похвалитися не міг.

До речі, у переліку також є питання про списання застарілого обладнання і передачу майна. Планують депутати затвердити статути кількох комунальних підприємств, а також ухвалити чимало політичних звернень (читайте про це ТУТ прим.).

Окрім того, на розгляд депутатів представлять проекти щодо встановлення тарифів на теплову енергію для бюджетних установ, схвалення змін до Перспективного плану формування територій громад області, розроблення державної програми психологічної реабілітації учасників АТО на сході України та інше. Докладно про хід пленарного засідання сесії читайте на «Терені» завтра.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео