Віра Олександрович

Чому тернопільським політикам було не до політики? (фото, відео)

Президія1

Перше засідання сесії Тернопільської обласної ради тривало від відкриття о 11.08 майже до 18 години. Щоправда, депутати брали перерву на обід – із 14.00 до 15.00.

Попрацювали політики сьогодні, 2 листопада, - непогано, адже спинилися, коли дійшли приблизно до 100-го пункту порядку денного (до проекту додали чимало питань «із голосу», їх розглядали, вставляючи між іншими пунктами – прим.).

[embed]https://youtu.be/xG6lBkaGV0I[/embed]

Обговоривши проект порядку денного, депутати внесли свої пропозиції: деякі питання додали, частину перенесли на наступне засідання, дещо зняли зовсім. За пропозицією голови обласної ради Віктора Овчарука, сконцентрували свою увагу політики цього разу на господарських питаннях (читайте також ТУТ і ТУТ прим.).

[embed]https://youtu.be/lXvGw3xBeJQ[/embed]

Йшлося, зокрема, про затвердження угод між районними, міськими, селищними, сільськими радами і Тернопільською обласною радою щодо співфінансування проектів, у тому числі тих, що реалізовуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку тощо. Ухвалення дочекалися і рішення щодо міжбюджетних трансфертів.

[embed]https://youtu.be/tWdEs-JgmuY[/embed]

Сесія також надала згоду на виготовлення технічної документації щодо інвентаризації земель, які перебувають у постійному користуванні комунальних установ облради, дозволи на списання застарілого обладнання, а також на прийняття від замовника - управління капітального будівництва Тернопільської обласної держадміністрації до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області об’єкту «Будівництво оперативно-диспетчерської служби (ОДС) центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Тернопільської області за адресою: вул. Рєпіна, 11, Тернопіль.

Сесія4
Сесія4

Серед найцікавішого – кадрове питання. Так, дружина начальника міського управління культури і мистецтв Олександра Смика – Марія Гудима тепер офіційно є директором Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв ім. Ігоря Герети. Нагадаємо, саме ця жінка керувала навчальним закладам із додатком «в. о.» трішки більше місяця. А раніше вона працювала у навчальному закладі заступником директора із навчально-методичної  роботи.

Люди на сесії
Люди на сесії

«Квіточкою на торті» мали б стати заяви і звернення, які запропонували різні фракції обласної ради. Втім, до них черга сьогодні так і не дійшла. Що декого, до речі, дуже розчарувало. Ну, так склалося: тернопільським політикам сьогодні було не до політики. Оскільки залишилося без розгляду не менше 50 пунктів, то зберуться депутати, аби продовжити роботу, швидше за все, уже наступного тижня. Про це повідомлять згодом.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео