Орест Сарматський

Де можна побачити моторошні гарбузи? (Агро-новини)

лист02

Американський фермер вирощує унікальні гарбузи, спеціально до свята. Гарбузи мають форму Франкенштейна, черепів та ін. Про це повідомляє freshplaza.com.

Більше 6 років тому, фермер Тоні Дігрера (Tony Dighera) побачив як в Японії вирощують квадратні кавуни, проте їх не можна було споживати.

«Я зрозумів, що зможу зробити щось подібне і зробити їх їстівними. Це зайняло три роки і спрацювало», — ділиться фермер.

Так на світ з’явилися гарбузи в образах монстрів (Pumpkinstein).

«Якщо ви можете запропонувати щось для певної нагоди, люди витратять на це кошти», — розповідає Тоні Дігрера.

Для того, щоб помістити гарбуз в спеціальну форму, для придання йому «обличчя» плоди  повинні бути певного розміру.

«Якщо гарбуз замалий, а форма завелика, то в процесі зростання він може повернутися та зламати стебло. Це одна з найважливіших проблем — зробити все вчасно», — ділиться досвідом фермер.

Все треба робити швидко. Швидко помістити гарбузи в форму і так само швидко зібрати урожай.

0203
0203

Реалізатори запропонували фермеру виростити білий череп (Gruesomesteines).

«Ми зараз опрацьовуємо кілька моментів, та сподіваємося на наступний сезон», — повідомив фермер.

Тоні Дігрера та його партнер шукають бажаючих приєднатися до проектів  Pumpkinsteins та Gruesomesteines.

Переробка плодово-ягідної продукції — перспектива для малого агробізнесу

Такі галузі як ягідництво, горіхівництво та садівництво є привабливими та перспективними напрямками для малого та середнього українського агробізнесу. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час церемонії нагородження переможців I Національного конкурсу соків прямого віджиму, передає прес-служба Мінагрополітики.

Головною метою даного конкурсу було визначення та заохочення кращих виробників зазначених соків та популяризація продукції українських виробників ягід та фруктів. Конкурс проходив в рамках Форуму «Fruit&Berriesss Plate», під час відкриття 20 Міжнародної виставки «World Food Ukraine». Організатором цього заходу виступила Асоціація «Укрсадпром».

0201
0201

«До недавнього часу галузь садівництва та ягідництва, можливо, була несправедливо обділена увагою з боку держави. Але ситуація вже починає змінюватись. Вирощування таких культур я відношу до нішевого виробництва. Вони не будуть давати такого ж високого валового збору, як зернові. Але ця продукція є перспективною з точку зору переробки, доданої вартості та прибутковості для виробника. Більше того, ми з боку міністерства закладаємо і механізми  державної підтримки галузі АПК, наприклад, на 2018 р. в бюджеті передбачено 6,3 млрд грн», — наголосила Ольга Трофімцева.

АЧС зафіксували ще у двох областях

Небезпечну хворобу зафіксували фахівці Держпродспоживслужби в Одеській та Полтавській областях.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Нагадаємо, попередній випадок АЧС фахівці зареєстрували у Тернопільській області.

У приватному підсобному господарстві в с. Криничне Болградського району Одеської області 25 жовтня було зареєстровано захворювання та загибель свиней.

На території НПП «Нижньосульський» Плехівської сільської ради Оржицького району, Полтавської області 25 жовтня було виявлено труп дикого кабана.

0202
0202

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Вибір читачів за тиждень

Відео