Таємниці Чорткова: Оглядовий майданчик над Серетом (фото)

10419414_1056508101033335_200405055473507793_n

Чортків прекрасний у будь-яку пору року. Погодьтесь. Цей сивочолий чоловік завжди чарує та заворожує як своїх жителів, так і гостей міста.

Зараз осінь. І наше місто вбралось у золотисто-багряні шати, які так йому до лиця. У останні дні, вже не теплої, проте різнобарвної осені, хочеться укутати своє життя магією і теплом, пише chortkiv.online.

Таємниці Чорткова Вам у цьому допоможуть.

Скільки ще непізнаних місцин чекають нашої уваги, скільки ще нерозказаних легенд мовчать своїми таємницями…

Зараз куди не глянь - усюди краса. Звичайно, дощова погода трішки надає настрою осінньої меланхолії, проте це не завадить атмосфері, що панує у серці.

Куди ж можна прогулятися Чортковом, щоб усамітнитись і пізнати красу краєвидів? Напевно, мало таких місць ми знаємо у нашому рідному місті.

Проте сьогодні для Вас відкриється іще одна, яка заманить Вас у свої обійми духом легенд та незвичайною красою. Уже для всіх нас стала звичною дорога, що веде до однієї зі шкіл міста - Чортківської гімназії. Проте зовсім неподалік від неї заховався зараз уже занедбаний, проте у минулому надзвичайно красивий оглядовий майданчик.

Не сподівались таке дізнатись?

Про це місце розповідаєодна із легенд Чорткова.

Кажуть, що колись тут жив один пан, який мав дуже велике господарство. Разом зі своєю сім'єю жив він зовсім близько до теперішньої школи.

А його володіння знаходились на іншому березі річки Серет. Усе ніяк він не встигав кожного дня слідкувати за своїми робітниками, та й придумав, що облаштує він місцину, з якої буде й видно його господарство.

Як гадав собі, так і зробив!

А цей майданчик стане улюбленим місцем його доньки, що також спостерігала за одним парубком, в якого була таємно закохана.

Так і поєднались у створенні цього оглядового майданчика дві легенди - переплелись кохання та винахідливість.

Ні, цей пан не був злим та прикрим, він, все-таки, дав згоду на їхній шлюб, бо дуже цінував працьовитість і сумлінність. Так і залишив цей чоловік по собі згадку у нашому місті.

Безумовно, зараз там уже тяжко віднайти які-небудь сліди цього місця, воно уже не таке доглянуте, проте, якщо захочете переконатись у цій легенді - прогуляйтесь і відкрийте для себе ще одне місце старовинного Чорткова.

Вибір читачів за тиждень

Відео