Орест Сарматський

У лісі на Тернопільщині зуміли дотриматись 10-х принципів та 70 критеріїв

ліс02

Державне підприємство «Бучацьке лісове господарство» отримало міжнародний сертифікат за системою FSC® (Forest Stewardship Council) на наступний 5-річний цикл до 2022 року.

Це підприємство успішно пройшло основний наглядовий аудит і 30 жовтня отримало згаданий сертифікат на наступний 5-річний цикл до 2022 року, повідомляє прес-служба Тернопільського ОУЛМГ.

Сертифікат засвідчує відповідність діяльності підприємства до встановлених міжнародних стандартів і критеріїв щодо управління лісами та здійснення лісокористування на засадах сталого розвитку. Зокрема, він свідчить, що продукція підприємства надходить із лісів, господарювання в яких здійснюється на принципах невиснажливого, постійного та безперервного лісокористування, що при веденні лісового господарства враховуються питання охорони довкілля і збереження біологічного різноманіття та інтереси працівників лісогосподарського підприємства й місцевого населення.

Аудиторською компанією при проведенні основного сертифікаційного аудиту було проаналізовано роботу Бучацького лісгоспу у питаннях:

- співпраці з третіми зацікавленими сторонами (екологічними, громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування);

- стану соціального захисту працівників на підприємстві, створення безпечних умов праці згідно вимог міжнародної конвенції з основ безпеки та охорони праці ILO, ратифікованої Україною;

- дотримання принципів та критеріїв підприємницькими структурами, які залучаються до виконання лісогосподарських робіт на підприємствах;

- дотримання вимог національного законодавства при здійсненні лісозаготівельних та інших лісогосподарських робіт;

- збереження червонокнижних видів рослинного і тваринного світу, рідкісних та зникаючих видів під час виконання лісогосподарських заходів тощо.

 Т.в.о. директора ДП «Бучацький лісгосп» Володимир Чапран зазначає: «Отриманий сертифікат – це спільне досягнення колективу господарства, адже виводить діяльність на якісно новий рівень, підвищує імідж підприємства на міжнародному рівні, а також зобов’язує дотримуватись встановлених вимог та вдосконалювати і розвивати систему у майбутньому. Лісгосп також матиме ряд переваг: сертифікована продукція користується більшим попитом серед покупців та переважно має вищу ціну, а лісоводи матимуть кращі можливості отримання нових знань та навичок ведення екологічно орієнтованого лісівництва».

До слова, Бучацький лісгосп – п’яте підприємство, як отримало міжнародний сертифікат FSC. Відтак всі підприємства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства цьогоріч успішно пройшли основні наглядові аудити та отримали міжнародні сертифікати за системою FSC.

Додамо, що зазначений стандарт містить 10 принципів та 70 критеріїв, практична реалізація яких є необхідною умовою отримання сертифікату FSC.

Вибір читачів за тиждень

Відео