/ //Чому нині майже не вирощують яловичину? (Агро-новини)

20 Вересня 2018, Четвер


Фоторепортаж
У Тернопіль з’їхались лікарів з усього світу

Жителі Тернопільщини запозичували досвід у Польщі

Фотофакт
Один за одним у Тернополі змінюються ліхтарі

На дорогах Тернопільщини – невтішна статистика

Одіозний пам’ятник у Тернополі тріщить, жахаючи пішоходів (фото)

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Анонс
Тернополяни зберуться на «Джамборі»

Фоторепортаж
До тернопільських артилеристів завітали юні гості (фоторепортаж)

Директор з маркетингу тернопільського підприємства поділився секретами успіху

Фоторепортаж
Новий спортивний майданчик відкрили у Тернополі (фоторепортаж)

Зірки «Орла і решки» запропонували глядачам з Тернополя найоригінальніший подарунок на день народження

Ціна на груші знизилась до 12 грн/кг (Агро-новини)

Фотофакт
Ще один пандус встановлюють у Тернополі (фотофакт)

Через ранкову ДТП у Тернополі в лікарню загриміли двоє чоловіків

Анонс
Містянам і гостям розкажуть, хто володів давнім і не дуже Тернополем

Кременець першим на Тернопільщині отримав FM-радіо

Це цікаво
Довгобуд у Тернополі стане прихистком для митців

Що тернополянам необхідно знати про осінній призов

Тернопільських поліцейських навчають розпізнавати порушників

Відео Це цікаво
Тернопіль вразив мандрівників чистотою, але розчарував старим транспортом

На Чортківщині двоє депутатів підуть під суд

Фотофакт
У центрі Тернополя розбирають бруківку (фотофакт)

Тернополян просять не займати місця особливого паркування (фото)

У Тернополі готуються до економії в опалювальний сезон

Грошова допомога чекає на травмованих учасників АТО та родичів загиблих

На Тернопільщині чоловік обікрав автомобіль

У Кременці рятують подвір’я, яке затоплювало десятиліттями (фото)

Відео
Над Кременцем пролетіло 13 військових вертольотів… (відео)

У Тернополі групи продовженого дня будуть безкоштовними

«Файне Місто» може отримати «Оскар»

Фотофакт
На Шумщині досі б’ють рекорди: знайшли вже 350 артилерійських снарядів (фотофакт)

Терміново
Центральні вулиці Тернополя перекриють після обіду

Фотофакт Це цікаво
Одне із найдивніших імен України належить тернополянину (фотофакт)

Фотофакт
У Кременці знову понищили знаки (фотофакт)

Звання «Найкращий юний автор України» отримала тернополянка

На Тернопільщині судитимуть лісників

Фотофакт
Тернополянин просить патрульну поліцію відреагувати на порушення (фотофакт)

Засудили тернополянина, який збрехав правоохоронцям

На Тернопільщині студенти збирали сміття біля річок (фотофакт)

Тернополяни не зможуть отримати спадщину?

Це цікаво
20 вересня в історії Тернопільщини

На Тернопільщині не забувають про військових

На Тернопільщині школярі мають сучасний спортивний майданчик (фото)

Християнська молодь показала як вміє відпочивати (фото)

ФК «Кристал» розгромив футбольну команду з Вишнівця

19 Вересня 2018, Середа


Погода
Тернополянам обіцяють ще кілька теплих деньків

Фоторепортаж
Тернопільських військовиків розважав відомий український гурт (фоторепортаж)

З новими паспортами Грузія для тернополян стане ще ближчою

Фоторепортаж
Тернопільські артилеристи отримали чудовий подарунок (фоторепортаж)

Громади Тернопільщини отримають додаткові кошти

Тернопільщина має високий показник у рейтингу захворюваності на кір

Тернополянам хочуть підвищити тариф на проїзд у тролейбусах

Чому нині майже не вирощують яловичину? (Агро-новини)

Займаючись глибоким аналізом ринку м’яса, виявилося, що найбільшою нереалізованою нішею є відгодівля і глибока переробка м’яса яловичини. Те, що у нас виробляється — це на 99% телятина.

Про це, на своїй сторінці у Facebook написав економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак.

Він також назвав основні проблеми реалізації відгодівлі яловичини.

* Брак знань;

* Недостатній рівень усвідомлення необхідності глибокої обвалки;

* Нерозуміння переваг розташування та логістики;

* Брак розуміння того, що переробне підприємство, яке орієнтоване на експорт, повинно мати мінімальну потужність, щоб завантажувати 1 контейнер на день.

Результатами свого дослідження Андрій Ярмак та інші експерти галузі поділяться на конгресі виробників та експортерів яловичини Ukrainian Beef Congress.

Подія відбудеться 24 листопада 2017 р. в ВЦ КиївЕкспоПлаза.

Під час конгресу будуть обговорюватися такі питання:

* які заробітки приховує відгодівля бичків молочних порід;

* як підняти вартість експортної продукції з 1,5 до 3,5 дол. в перерахунку на живу вагу;

* як організувати ефективний ланцюжок – від народження теляти до арабського імпортера;

* чому глибока переробка вигідніша за експорт живих тварин та куди продавати субпродукти;

* які типові помилки виробників пояснюють практичну відсутність яловичини на українському ринку.

Наступного року посівні площі під бобовими зростуть на 30%

У наступному році прогнозується збільшення посівних площ під бобовими культурами на 30%. Про це повідомили в Громадському об’єднанні «Спільнота виробників і споживачів бобових України», передає landlord.ua.

Цьогоріч площі під культурами, що належать до бобових, склали 502, 7 тис. га, з яких під горохом — 410, 6 тис. га, під квасолею — 42,8 тис. га. Зокрема, площі під горохом за останні три роки зросли в 2,4 рази.

Урожай бобових в 2016 р. склав близько 800 тис. т, цього року очікують на 1,3 млн т.

«В цілому на світовому ринку попит на бобові перевищує пропозицію. Однак треба враховувати особливості сезону. Цього року скорочується виробництво гороху в Канаді і США, але зростає в Україні і Росії. Таким чином, конкуренція серед постачальників зміщується в бік Причорноморського регіону», — коментує генеральний директор консалтингового агентства «Украгроконсалт» Сергій Феофілов.

Порівняно з минулим роком урожай гороху в Україні зріс на 38%.

«Посівні площі під горохом на 70% більші, аніж минулорічні. Але через погодні умови урожайність знизилась», — повідомила директор Daniel Trading SA Олена Нероба.

Українські аграрії зберуть горох на площі 405 тис. га, це найвищий показник за останні 15 років. Валовий збір гороху прогнозують на рівні 1,02 млн т. Це на 36% перевищує минулорічні показники.

Україна посіла 20 місце за кількістю органічних угідь

В Україні під органічним виробництвом сертифіковано 421 тис. га угідь. За цим показником Україна посіла 20 місце у світі. Про це повідомив старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Богдан Духницький.

За його словами, у структурі сільськогосподарських угідь частка органічних земель становить 1%.

«Основні площі вітчизняних органічних сільгоспугідь задіяні під вирощування зернових (пшениця, ячмінь, кукурудза) — 197 тис. га. Під олійні культури — соняшник і ріпак — відведено 67 тис. га», — ідеться в повідомленні.

Площі під вирощування органічних овочів перевищують 8 тис. га, а під органічну картоплю — становлять 1,2 тис. га.

137

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора