Бутафорна перемога партії Порошенка на Тернопільщині

ОТГ

Одним з переможців на виборах до громад з центрами в Зборові, Ланівцях, Саранчуках та Хоросткові є пропрезидентська партія «Блок Петра Порошенка». Саме їхні функціонери невпинно заявляють, що партія впевнено перемогла на цих виборах до громад в масштабах України. Але чи дійсно за пропрезидентською силою стоять реальні люди, чи до партії влади примкнули звичайні пристосуванці, які такими є по життю? Спробуємо проаналізувати ситуацію на Тернопільщині.

Голови громад

Всі четверо голів, які стали переможцями, висунуті на посади пропрезидентською політичною силою. Але тільки екс-мер Зборова Руслан Максимів є істинним прихильником «Блоку Петра Порошенка», бо був членом цієї партії і під час місцевих виборів 2015 року.

Натомість, Володимир Петровський (обраний головою Саранчуківської громади) висувався з посади голови Бережанської РДА, тому, як чиновник, апріорі не міг бути членом партії. Тим більше, що від тяжіє до політичної сили В. Наливайченка «Справедливість», з яким підтримує стосунки з 2012 року, та був чужим в команді «вірних» Петру Порошенку в області.

Степан Гладун (обраний головою Хоростківської громади) ще 2 роки тому був членом ВО «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Вона, до речі, нищівно критикує політику Порошенка, тому неважко зрозуміти політичні кульбіти пана Гладуна, який зробив все, щоб залишитися на посаді.

Роман Казновецький (обраний головою Лановецької громади) надурив Барну і його команду чи не найбільше. Безпосередньо під вибори в Ланівцях запустили в роботу очисні. Сам Степан Барна не цурався бути фоном для молодого та амбіційного мера. Але той, як був позапартійним, так ним і залишився. Далекоглядно, нічого не скажеш…

Кандидати в депутати

Тут в партії Порошенка результати такі ж плачевні. Мало хто хоче зв’язувати себе наявністю в кишені партійного квитка від партії влади.

З 26 кандидатів до Лановецької громади лише 8 є членами БПП «Солідарність» / див. ТУТ /. З 27 претендентів на мандат у Зборівській громаді – партійних виявилося ще менше - лише 6 осіб / див. ТУТ /. Ну і антирекорд «любові» до партії Президента встановили в Хоростківській громаді – з 27 бажаючи стати депутатами не виявилося жодного, хто мав би партійний квиток БПП «Солідраність» / див. ТУТ /.

Формально, Порошенку надішлють голі статистичні звіти, які будуть просякнуті цифрами, що мали би відобразити втішний результат для боса. Але що реально ховається за цифрами, знають тільки ті, хто відмовився вступати в партію Президента. Навіть під вибори, бачачи цукерку у вигляді «перемоги».

Вибір читачів за тиждень

Відео