Тернопільським батькам пропонують «паспорт здоров’я» для їхніх дітей

діти

Лілія Проць у соціальній мережі facebook чітко пояснює проблеми дітей, які пішли в перший клас та і в загалі ходять у школу. Вона надає батькам певні рекомендації до проблем із фізичним здоров’ям школярів, які через довге сидіння за партами отримують безліч проблем із поставою і таке інше.

ПАСПОРТ ЗДОРОВ`Я або ЛИСТОК ЗДОРОВ`Я

Напевно багато з вас чули ці вислови. А хтось знає про них більше. Їх використовують у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах. Не знаю наскільки їх там ведуть правильно, дотримуються всіх норм.

По стандарту у дитячому садку записується: ріст, вага, об`єм окружності грудної клітки, висота стола та стільця, до якої групи здоров`я відноситься дитина.

Коли дитина проходить співбесіду перед вступом у 1 клас, то вона здає тести: писати, читати, рахувати, на логіку, мислення тощо. Але чомусь ніхто не думає, що дитина має сидіти по декілька годин у школі за партою, має багато писати, носити ранець тощо. Про це ні батьки, ні школа не замислюються. Б`ють на сполох коли проходить декілька місяців навчання і тут з`являються проблеми з поставою, втомою, каліграфією, не бажанням вчитись тощо Тому, я вирішила піти трішки дальше і розробила для дошкільнят свій паспорт здоров`я. Від себе добавила рекомендації для батьків та їх виконання, а також фізичні тести. Так так тести на фізичну підготовленість для діток від 4 до 7 років. P.S. В одному з ДНЗ нашого міста провела «Свято здоров`я» з батьками. А згодом провели і батьківські збори на яких вирішили впроваджувати такі паспорти здоров`я для їхніх діток і вже наступного тижня ми стартуємо!

Вибір читачів за тиждень

Відео