Чого вчилися тернополяни у полтавчан? (фото)

1

Представники чотирнадцяти об’єднаних територіальних громад Тернопільської області із 31 жовтня до 3 листопада перебували на Полтавщині, аби перейняти досвід впровадження реформ місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Найперше, чого полтавчани мали навчити тернополян – це розробка проектів співробітництва територіальних громад, адже це допомагає у розвитку ОТГ. Також під час зустрічі представники обидвох сторін поговорили про реформи у таких сферах, як медицина, освіта, надання соціальних та адміністративних послуг, формування культурно-освітнього простору, управління фінансами та багато інших важливих питань, що стосується покращення ОТГ. Окрім того, полтавчани розповіли і про міжмуніципальне співробітництво. Оскільки  на території Пришибської ОТГ, за сприяння ще трьох місцевих громад: Піщанської, Недогарківської та Омельницької створили Центр первинної медико-санітарної допомоги. В амбулаторії працює лабораторія, яка забезпечена автоматичним та біохімічним аналізаторами крові, автоматичним аналізатором сечі та необхідними медикаментами.

3
3

Також тернополяни відвідали дитячий садочок, загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів та будинок культури, де завдяки зусиллям ОТГ провели капітальні ремонти, закупили меблі та обладнання.

2
2

Окрім того, під час зустрічі Віктор Литвинчук, директор Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України запросив полтавчан, аби ті перейняли досвід і ОТГ на Тернопільщині.

Вибір читачів за тиждень

Відео