Масштабне дійство відбулося в Бережанах (відео)

Архиєпископ і Митрополит Василій Семенюк

Вчора, 5 листопада, у Бережанах, що на Тернопільщині, освятили парафіяльний храм Зарваницької Матері Божої. На події зібралися представники духовенства та чимало жителів міста

- Розпочалася зовсім недавно побудова того храму і було його освячення. Освячення – це ще не означає довершення цього храму, а те, що тут уже розпочалися Богослужіння. Тобто тут вже є призначений священик і він для цієї місцевості, для «Східного» масиву міста Бережан виконуватиме духовні потреби місцевих жителів, - каже отець-декан Бережанського деканату Михайло.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=KfExOpCbn-Y&feature=youtu.be[/embed]

З нагоди освячення храму компанія «Агропродсервіс» та її керівник – меценат Іван Чайківський подарувати вірянам копію  чудотворної ікони Матері Божої Зарваницької. Образ освятили під час цьогорічної Загальнонаціональної прощі у Марійському духовному центрі у селі Зарваниця.

- Сьогодні відбувається така дуже прекрасна світла подія, посвята церкви, і, відповідно, подарунок нашої ікони якраз на часі. І сама назва храму – Зарваницької Матері Божої, надзвичайно піднімає дух. І було видно на архієрейській службі наскільки людям було приємно побувати на службі та молитися до копії чудотворної ікони Матері Божої Зарваницької, - каже генеральний директор компанії “Агропродсервіс” Іван Чайківський.

Жителі Бережан вдячні за такий подарунок, адже саме віра об’єднує людей та допомагає подолати усі негаразди.

Підприємство «Агропродсервіс» дарує копії ікони Матері Божої Зарваницької усім деканатам на території яких обробляє землю із нагоди 150-річчя коронації ікони Божої Матері Зарваницької Папою Пієм ІХ. У попередні неділі такі ж копії образу отримали ще 5 деканальних храмів.

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео