Душ раз на тиждень і один бойлер на 150 курсантів

військовий коледж1

Гарячу воду цілодобово курсантам Збаразького військового коледжу обіцяють уже до кінця тижня. А тим часом, студенти живуть у спартанських умовах – один бойлер на півтори сотні люду, повноцінно миються раз на тиждень, – повідомляє канал  «Медіатор».

Вранці курсантам дають 10 хвилин, аби привести себе до ладу. Проте, вмиватися виходить лише холодною водою. У цьому студенти трагедії не вбачають.  Але душ раз на тиждень – це умови далекі від елементарних санітарних норм.

У тому, що із гарячою водою у навчальному закладі є проблема, зізнається й директор Василь Процик:

- Гарячу воду можна отримати лише за допомогою нагрівача. Бойлер на 60 літрів, тому створюються черги, що тягнуться днями. Миються курсанти щотижнево.

військовий коледж
військовий коледж

Вирішується проблема завдяки участі в проекті Міністерства закордонних справ Польщі. Схожих проектів на усю Україну реалізують лише 9, один з них у Збаражі.

«За фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Польщі у корпусах закладу оснащують сучасні душові кабіни з потужними нагрівачами. Роблять це за європейським зразком. На даху гуртожитку встановили 15 колекторів, які нагріватимуть воду від сонячної енергії» – передає «Медіатор».

Фото та відео канал «Медіатор»

Вибір читачів за тиждень

Відео