Оксана Бучко

На Тернопільщині готуються до повторних виборів

image

Повторне голосування за депутатів у сільську раду призначили на Тернопільщині. Мова йде про Саранчуківську сільську виборчу комісію Бережанського району.

Найбільшу і водночас однакову кількість голосів набрали два кандидати у депутати сільської ради, які балотувались в одному одномандатному виборчому окрузі №5, повідомляє координаторка громадського спостереження за виборами «ОПОРА» у Тернопільській області Ольга Галушка. Так, кандидат від політичної партії ВО «Свобода» Микола Гула та кандидатка від Аграрної партії України Віра Сендецька, після встановлення результатів голосування у ОВО №5, отримали по 29 голосів. Відповідно до частини 6 статті 85 Закону України «Про місцеві вибори», у такому випадку ТВК призначає повторне голосування.

У пункті 1 частини 3 статті 87 Закону «Про місцеві вибори» сказано, що повторне голосування у разі, коли найбільшу і водночас однакову кількість голосів набрали два або більше кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, проводиться у неділю, не пізніш як у тритижневий термін після дня голосування. Тож повторне голосування у ОВО №5 Саранчуківська ТВК призначила на 19 листопада.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео