Оксана Бучко

До 1 грудня всі тернопільські школи мають оприлюднити інформацію про надходження та використання коштів

завантаження

Школи Тернопільщини мають виконати вимогу нового Закону про освіту й оприлюднити інформацію про надходження та використання коштів — не важливо, йдеться про державні кошти чи про благодійні внески батьків.

На цьому наголосила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Спільно з керівниками управлінь освіти було вирішено, що час до 1 грудня – достатній період, аби забезпечити виконання цієї норми закону.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич звернулася до чиновників з проханням проконтролювати виконання цієї вимоги закону та запропонувала покарання на випадок порушень.

- Думаю, що варто, аби ви на місцевому рівні закріпили цей термін відповідним документом. Тоді протягом грудня потрібно провести моніторинг виконання закону. На жаль, у нас часто буває так, що якщо вимога закону не підкріплена певною відповідальністю – вона просто не виконується. Тому, було б правильно, якби ті заклади, які не виконають вимогу, понесли відповідальність, наприклад, керівники отримали догану, – додала Міністр.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео