Мисливцям на Шумщині замало качок, то стріляють лебедів у заказнику?

лебідь сураж

Страшну знахідку – вбитого лебедя виявила шумчанка Таміла Підвисоцька на Суразькому ставі. Замість гарних фото, які молода жінка хотіла отримати від останніх осінніх погожих днів, одержала шок. Птаха, найімовірніше, підстрелили мисливці, що полювали на качок, припускають шумчани.

- У неділю я поїхала на став. Часто їжджу у це мальовниче місце велосипедом, аби зробити фото, прогулятися і, звісно, подивитися на лебедів, – розповіла Таміла. – Знайомий рибалка, який того дня теж був на ставі, привітався і сказав, що немає більше лебедів. Каже, що, найімовірніше, одного підстрелили мисливці, котрі полювали на качок. Я відійшла трохи далі і побачила у воді мертвого птаха… П’ятьох пташеняток, яких влітку привела ця пара, також не було видно. Вони або сховалися в очереті, або теж загинули. Другий дорослий лебідь метушився подалі від берега, боячись підплисти ближче. Побачити таке було дуже боляче, – ділиться шумчанка.

лебеді
лебеді

Тим часом шумчани припускають, що рибалки, які завжди є на ставі, бачили, як загинули птахи і хто у цьому винен, просто не хочуть розповідати. Чи повернуться лебеді у це місце – невідомо. Адже потомство виводиться обома батьками, що опікуються своїм молодняком протягом року після народження. Лебеді тримаються однією парою до кінця життя. Якщо самець чи самиця помирає, інший лебідь не шукає пари вдруге.

Фото Таміли Підвисоцької та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео