/ /Понад 5% українців відмовилися від м’яса (Агро-новини)

21 Листопада 2017, Вівторок


Фоторепортаж
Сніг у середмісті Тернополя (фоторепортаж)

Це цікаво
Що японці робитимуть у Кременці?

У Тернополі автомобіль збив косуль

Фотофакт
У Тернополі з-під крану тече віскі? (фотофакт)

На Тернопільщині збили 75-річного дідуся

Відео
Тернопільська майстриня поділилася своїми секретами (відео)

Фотофакт
На Тернопільщині зі стадіону зробили сміттєзвалище (фото)

Анонс
Тернополяни дізнаються усе про Туреччину

На Тернопільщині злодії збирають урожай швидше, ніж фермери

В аварії на Микулинецькій у Тернополі постраждали люди

Фотофакт Це цікаво
Зборівчани користуватимуться електроенергією з… вітру (фотофакт)

Це цікаво
21 листопада в історії Тернопільщини

На Тернопільщині знову відгукнулася війна

Вбиту дівчину із Теребовлянщини досі ще не поховали

Знаки милосердя на Тернопільщині (фото)

Анонс
Одна із шкіл на Тернопільщині святкуватиме своє 70-річчя

20 Листопада 2017, Понеділок


Погода
Від Михайла зима морози кує

Фоторепортаж
Загиблим бійцям батальону «Збруч» встановили пам’ятний знак (фото)

Колекція цукрових стіків у колекціонерки з Тернопільщини зросла (фото)

Збаразький волонтер їздив на зустріч із Прем’єром Гройсманом

Фоторепортаж
Незвичні вікна тернопільського середмістя (фото)

Тернополян просять взяти участь у пам’ятних заходах до Дня Гідності та Свободи

Фотофакт
У Тернополі хулігани не заспокоюються (фотофакт)

Фотофакт Це цікаво
Тернопільські «Красунчики дня»

Фоторепортаж
У Тернополі дружині загиблого воїна АТО Володимира Єгоренка передали державну нагороду (фото)

Відео
У Тернополі підтримують обмеження швидкості (відео)

Вогонь і дим принесли не одну смерть

Виставка кераміки та живопису відбудеться у Тернополі

Кременчанин Андрій Пушкар здолав «Монстра»

Фоторепортаж Це цікаво
Тернополянин розповів про напругу в місцях зародження християнства (фото)

Тернополяни можуть навчити дітей добровільно залишати ґаджет у шухляді

На «Сонячному» – автомобільна крадіжка

Фоторепортаж Це цікаво
Унікальні артефакти, яким 6 тис років, знайшли археологи на території замку у Тернополі (фото)

Відео
Як завершився сезон для тернопільської «Ниви»?

Тернопільським водіям варто остерігатися нових штрафів

Фоторепортаж
У Тернополі відбулася унікальна подія (фото)

Подарунки від Миколая уже чекають на тернополян: огляд ринкових цін

Відомий тернопільський письменник розповів про жовто-блакитні барви

У сім`ї тернополян раптово помер п’ятимісячний син

Фоторепортаж
У замку на Тернопільщині показали розвиток Литви через колір та моду (фоторепортаж)

Незвичні тварини були помічені на передовій у зоні АТО (Агро-новини)

Фоторепортаж
Столітні оздоби тернопільських вікон (фоторепортаж)

Фотофакт
Завидних наречених серед кременецьких рятувальників поменшало (фото)

Фотофакт
На Тернопільщині отримали кошти для реконструкції очисних споруд, якої чекали 28 років (фото)

Фотофакт
Тернополяни «косять» під інвалідів (фотофакт)

Фотофакт
Тернополянам показали Шульцові образи (фотофакт)

Фоторепортаж
Особлива церква на Кременеччині приваблює парафіян і туристів (фото)

Відео Фотофакт
Як тернополянам у вечір неділі створюють настрій? (фото, відео)

У Тернополі вчора була стрілянина

Тернополянам на замітку: Щоб жити довго і щасливо, не треба дієт і спортзалу, радить 105-річний японський лікар

У Тернополі згорів чоловік

Відео
В день свого свята аграрії зробили подарунок селу поблизу Тернополя (відео)

Понад 5% українців відмовилися від м’яса (Агро-новини)

Під час соціологічного дослідження Зоозахисної організації «Відкриті клітки» та Київського міжнародного інституту соціології 5,2% населення України не споживають м’яса. Про це повідомила прес-служба Зоозахисної організації.

Більшість, хто відмовляється від споживання тваринних продуктів молоді люди віком від 18 до 29 років, крім того у цій віковій категорії більше людей обирають повну відмову від продуктів тваринного походження (веганство), порівняно зі старшим поколінням.

У залежності від регіону, вегетаріанство є більш популярним у західних  та центральних областях України. Серед тих, хто все ж споживає тваринні продукти, більше 3 млн людей свідомо зменшують кількість м’яса в своєму раціоні.

«Дослідження показало, що вже зараз кількість вегетаріанців в Україні досить численна і що надалі цей тренд тільки набиратиме оборотів, особливо серед молоді. Звісно, такі цифри можуть бути обумовлені економічними факторами та змінами на сількогосподарському ринку країни, але ми впевнені, що зростаюча поінформованість про вплив м’ясних продуктів на здоров’я також відіграє важливу роль у відмові людей від м’яса. Ми можемо спостерігати таку здорову та стійку тенденцію в країнах Європи, де за останні роки кількість вегетаріанців стрімко збільшується»,  — зазначила менеджер зв’зків із громадськістю ГО «Відкриті клітки» Дарина Маханьова.

Найбільше дослідження, проведене до цих пір в США, показало, що люди, які споживали велику кількість червоного м’яса, на 26% частіше вмирають від дев’яти основних захворювань (рак, діабет 2 типу, інсульт, інфекції, хвороба Альцгеймера та захворювання нирок, серця, дихальних шляхів та печінки), ніж ті, хто його не споживає.

Основні організації охорони здоров’я, такі як Американський кардіологічний коледж, вже зараз рекомендують рослинну дієту з посиланням на сучасні дослідження, що показують, що рослинний білок є значно кориснішим для серця, ніж тваринний.

Виробництво картоплі майже не зросло

За попередніми даними, у 2017 р. валовий збір картоплі складе 21,9 млн т, що перевищує минулорічний об’єм на 0,5%. Понад 98% урожаю виростили у господарствах населення. Про це повідомляє ГолосUA.

«Відповідно до балансових розрахунків, у 2017 р. на продовольче споживання може бути направлено 6,3 млн т картоплі, що у розрахунку на людину складає близько 148,2 кг при раціональній нормі 124 кг», — зазначають економісти.

На посадковий матеріал під урожай використано 5,3 млн т картоплі, а близько 45% від отриманого урожаю складуть кормові потреби, переробка та втрати.

«Імпорт та експорт картоплі очікується в невеликих об’ємах (до 15 тис. т), не викличе значного впливу на попит та пропозицію на внутрішньому ринку», — повідомили експерти.

Експорт кісточкових збільшився у 8 разів

За даними офіційної статистики, експорт сільськогосподарської продукції за січень-вересень 2017 р. збільшився на 24,3%, порівняно з відповідним періодом 2016 р.,  і становив $13,07 млрд, або 41,7% від загального експорту України. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

«Цікаво відмітити значне зростання експорту окремих товарних позицій порівняно з попереднім роком. Наприклад, бобових овочів, свіжих або охолоджених на суму $20,9 млн, масла вершкового та інших жирів, вироблених з молока — на $64,2 млн, яловичини мороженої — на $34,1 млн. Також експорт абрикос, вишень, персиків, слив збільшився майже в 8,4 рази та становив $6,4 млн», — зазначила зступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

За її словами, найбільш вагомими в структурі експорту стали соняшникова олія — 24,8%, кукурудза — 18%, пшениця та суміш пшениці і жита — 14,45%, соя — 4,84%, ячмінь — 4,6% та насіння ріпаку — 4,6%.

117

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора