/ /Понад 5% українців відмовилися від м’яса (Агро-новини)

19 Жовтня 2018, П’ятниця


Опалювальний сезон у Тернополі може початися зі скандалу

22 жовтня стартує голосування за проекти «Громадського бюджету Тернополя»

Фоторепортаж
У Тернополі взялися за чистоту у підвалах (фотофакт)

Фоторепортаж
У Тернополі заасфальтували заїзд до будинку (фоторепортаж)

Тернополянам на замітку: 10 принципів здорового харчування

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

На Тернопільщині за один день було ліквідовано 8 пожеж у природних екосистемах

Що чекає тернополян на вихідних?

Хвилинка грамотності для тернополян: викорінюємо російське. Частина 3 (фото)

Відео Фоторепортаж
Тернополян переконували: краще заплатити 200-300 гривень за вакцину, ніж 2 тисячі – за ліки від грипу (фото, відео)

Фоторепортаж
Чортків славиться своїми історичними пам’ятками (фоторепортаж)

Фоторепортаж
Слідчий поліції попався на хабарі (фоторепортаж)

Відео
Кір не відступає – ця вірусна інфекція на Тернопільщині вже побила всі рекорди (фото, відео)

Фоторепортаж
Чому Тернопільщиною варто подорожувати восени? (фоторепортаж)

На Збаражчині з магазину вкрали елітний алкоголь

Вперше за три сезони Україна збільшила експорт кавунів (Агро-новини)

Фотофакт
У Тернополі лагодять сходи у багатоповерхівках (фотофакт)

Фоторепортаж
Діти та вчителі двох тернопільських шкіл долучились до благодійності (фоторепортаж)

«Герой сучасності, воїн добра»: друзі згадують загиблого героя Віктора Гурняка (фото)

Вчителька з Тернопільщини виграла скандальний суд (фото)

Фоторепортаж
По крихтах у Бучачі збирають особливу пам’ятку (фото)

Жителю Тернопільщини у столиці встановили механічне серце

У райдержадміністрації пояснили причину гучних звуків у небі над Тернопільщиною

Чотири роки без пластуна, що не зрадив присягу

На Тернопільщині асенізатор «злетів» з дороги (фото)

Чи потрібний Тернопіль фестивалям?

На Тернопільщині зник чоловік

Анонс
Тернополян чекають на традиційному сільськогосподарському ярмарку

Дві години переховувався в лісі водій, який потрапив у ДТП

Фоторепортаж
Великоходачківське відлуння срібного весілля Франца Йосипа (фоторепортаж)

Це цікаво
Дивовижні речі створює своїми руками вчителька з Тернопільщини

Перевозити домашніх улюбленців у тернопільських таксі стало недешево

Відео
У Почаївській міській раді скандал через крісла (відео)

Фотофакт
На Тернопільщині зацвіте «Вишнева алея» (фотофакт)

Фоторепортаж
Модерністичні балкони Тернополя

На Тернопільщині насіяли майбутніх дубів

На Тернопільщині знову траур

У Тернополі мріють про бойлери у школах і пандуси у висотках (фото)

Продавці неякісного товару на Тернопільщині виплатили 200 тисяч гривень

Для громади на Тернопільщині шукають волонтерів

Це цікаво
19 жовтня в історії Тернопільщини

Фоторепортаж
У тернопільській бібліотеці відбувся міжнародний фестиваль документального кіно про права людини (фоторепортаж)

Тернопільська «Нива» відтепер має нового старшого тренера

Фоторепортаж
На Тернопільщині люди похилого віку знайшли заняття для душі (фоторепортаж)

Фоторепортаж
Макс Кідрук привіз у Бучач нову книгу

18 Жовтня 2018, Четвер


Погода
Одягай теплу сукню з дня Хоми

У Тернополі шахраї вкрали у хлопчика мобільний телефон

Відео
Тернополянин Макс Грейцар пройшов у півфінал чемпіонату з кікбоксингу у Словаччині

Це цікаво
Кременчанка розповіла про досвід пологів у Китаї (фото)

У тернополян просять декілька голосів на підтримку 31 маршруту

У Тернополі наїхали на пішохода через п’яного водія (фото)

Кіномарафон Нескорених Націй збирає сотні тернополян

Понад 5% українців відмовилися від м’яса (Агро-новини)

Під час соціологічного дослідження Зоозахисної організації «Відкриті клітки» та Київського міжнародного інституту соціології 5,2% населення України не споживають м’яса. Про це повідомила прес-служба Зоозахисної організації.

Більшість, хто відмовляється від споживання тваринних продуктів молоді люди віком від 18 до 29 років, крім того у цій віковій категорії більше людей обирають повну відмову від продуктів тваринного походження (веганство), порівняно зі старшим поколінням.

У залежності від регіону, вегетаріанство є більш популярним у західних  та центральних областях України. Серед тих, хто все ж споживає тваринні продукти, більше 3 млн людей свідомо зменшують кількість м’яса в своєму раціоні.

«Дослідження показало, що вже зараз кількість вегетаріанців в Україні досить численна і що надалі цей тренд тільки набиратиме оборотів, особливо серед молоді. Звісно, такі цифри можуть бути обумовлені економічними факторами та змінами на сількогосподарському ринку країни, але ми впевнені, що зростаюча поінформованість про вплив м’ясних продуктів на здоров’я також відіграє важливу роль у відмові людей від м’яса. Ми можемо спостерігати таку здорову та стійку тенденцію в країнах Європи, де за останні роки кількість вегетаріанців стрімко збільшується»,  — зазначила менеджер зв’зків із громадськістю ГО «Відкриті клітки» Дарина Маханьова.

Найбільше дослідження, проведене до цих пір в США, показало, що люди, які споживали велику кількість червоного м’яса, на 26% частіше вмирають від дев’яти основних захворювань (рак, діабет 2 типу, інсульт, інфекції, хвороба Альцгеймера та захворювання нирок, серця, дихальних шляхів та печінки), ніж ті, хто його не споживає.

Основні організації охорони здоров’я, такі як Американський кардіологічний коледж, вже зараз рекомендують рослинну дієту з посиланням на сучасні дослідження, що показують, що рослинний білок є значно кориснішим для серця, ніж тваринний.

Виробництво картоплі майже не зросло

За попередніми даними, у 2017 р. валовий збір картоплі складе 21,9 млн т, що перевищує минулорічний об’єм на 0,5%. Понад 98% урожаю виростили у господарствах населення. Про це повідомляє ГолосUA.

«Відповідно до балансових розрахунків, у 2017 р. на продовольче споживання може бути направлено 6,3 млн т картоплі, що у розрахунку на людину складає близько 148,2 кг при раціональній нормі 124 кг», — зазначають економісти.

На посадковий матеріал під урожай використано 5,3 млн т картоплі, а близько 45% від отриманого урожаю складуть кормові потреби, переробка та втрати.

«Імпорт та експорт картоплі очікується в невеликих об’ємах (до 15 тис. т), не викличе значного впливу на попит та пропозицію на внутрішньому ринку», — повідомили експерти.

Експорт кісточкових збільшився у 8 разів

За даними офіційної статистики, експорт сільськогосподарської продукції за січень-вересень 2017 р. збільшився на 24,3%, порівняно з відповідним періодом 2016 р.,  і становив $13,07 млрд, або 41,7% від загального експорту України. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

«Цікаво відмітити значне зростання експорту окремих товарних позицій порівняно з попереднім роком. Наприклад, бобових овочів, свіжих або охолоджених на суму $20,9 млн, масла вершкового та інших жирів, вироблених з молока — на $64,2 млн, яловичини мороженої — на $34,1 млн. Також експорт абрикос, вишень, персиків, слив збільшився майже в 8,4 рази та становив $6,4 млн», — зазначила зступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

За її словами, найбільш вагомими в структурі експорту стали соняшникова олія — 24,8%, кукурудза — 18%, пшениця та суміш пшениці і жита — 14,45%, соя — 4,84%, ячмінь — 4,6% та насіння ріпаку — 4,6%.

117

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора