Що буде батькам, коли діти тікатимуть з дому, та з якого віку відповідають перед законом?

ювен. привенція

Профілактичні бесіди із учнями Кременеччини вкотре днями провели інспектор ювенальної превенції Руслана Міщук разом із дільничними офіцерами відділку поліції. Від початку року було 205 схожих заходів.

- Ми спілкуємося з дітьми аби запобігти вчиненню ними адміністративних та кримінальних правопорушень та не допустити фактів самовільного залишення місць проживання, – пояснила Руслана Міщук.

У Кременецькому районі 48 шкіл, у кожній із них потрібно поговорити з учнями. Тож часто інспектор, виїжджаючи у віддалене село по заяві, відвідує й школу. Дітям розповідають про можливі наслідки адміністративних та кримінальних правопорушень.

- Так, повна адміністративна відповідальність особи настає з 16 років, кримінальна – за важкі злочини з 14 років. Якщо дитина втікає з дому від бездоглядності, то відповідальність несуть батьки.  Коли йде просто так, з безрозсудності, то її ставлять на облік і контролюють, – зазначає інспектор.

 

Впродовж 2017 року до Кременецького ВП надійшло 4 заяви про зникнення дітей, усіх їх знайшли за кілька годин.

- Шукаємо, а дитина приходить сама. Таку підвищену тривогу батьків спровокували популярні свого часу групи смерті у соцмережах.  Тому ми й пояснюємо дітям, аби попереджали батьків, коли десь затримуються, – каже Руслана Міщук.

Фото зі сторінки «Ювенальна превенція Кременець» у Facebook

Вибір читачів за тиждень

Відео