Оксана Бучко

У Тернополі вже знають, на що підуть гроші Громадського бюджету (фото)

MVI_5884.MOV.00_00_07_03.Still001

Більше 5 тисяч тернополян голосували за проекти Громадського бюджету Тернополя. Зарахували не усі голоси через відсутність необхідних даних. Наступного року процедуру голосування обіцяють спростити.

Серед 7 переможців великих проектів, найбільшу кількість голосів отримали проекти «Допоможи малюку народитись здоровим», «Пам’ятник вчителеві» та «Кіномайстерня». У списку переможців малих проектів лідирують «Осередок Олімпійської боротьби», реконструкція прибудинкової території «Панський дворик» та «Міжнародний фестиваль «Ї». Нагадаємо, деякі проекти до голосування попередньо не допустили.

Переможці розпочнуть реалізовувати свої ініціативи у 2018 році. Автори співпрацюватимуть із міською радою. Автор проекту, який переміг у категорії малих проектів Ігор Сцібайло розповів, що оновлене приміщення спорсмени у місті матимуть до початку нового навчального року.

Завдяки Громадському бюджету жителі Східного масиву нарешті дочекались одобрення ідеї облаштування мультиспортивного майданчику. Автор проекту Іван Янюк відзначає неабияку активність мешканців сусідніх будинків у голосуванні. Адже на даній території немає іншого місця для занять спортом.

[embed]https://youtu.be/DKN4aEaBRYs[/embed]

До речі, тернополяни можуть пропонувати зміни, які варто внести до проведення Громадського бюджету на 2019 рік. Для цього потрібно заповнити анкету на офіційному сайті проекту.

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео