Тернополян штрафуватимуть за невчасну сплату комуналки?

1468937771_template4-710x434-718x425

Тернополянам якомога швидше потрібно ознайомитися із новим законом про житлово-комунальні послуги, який днями прийняли у Верховній Раді.

Цей закон, за словами міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, посприяє наданню якісних послуг зі сторони постачальників, та вчасну оплату зі сторони споживачів.

В законі йдеться і про зміну порядку укладення користувачами договорів на отримання житлово-комунальних послуг, тобто  – управління, водопостачання, вивозу відходів, постачання газу та електрики. А це означає, що мешканці багатоквартирних будинків мають окремо укладати договори про отримання тепла, пояснюють на сайті Управління ЖКГ у Тернополі.

Окрім того, буде спеціальна комісія, яка перевірятиме якість надання послуг, до прикладу, якщо мешканець квартири сплачує по тарифу за гарячу воду, то та вода дійсно має буди гаряча, а не 50 чи 60 градусів. Тож у випадку, якщо наявні послуги не відповідатимуть за якістю необхідним, людина сплачуватиме меншу суму.

Окрім того, ті, хто невчасно розраховуватиметься за комунальні послуги, платитимуть штрафи. Щоправда, ця сума складатиме один відсоток в день від боргу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео