Оксана Бучко

Тернополяни можуть вирішити проблеми людства

11116-620x264

Запропонувати інновації і змінити себе та громаду можуть тернополяни у конкурсі Lаudato Si Startup Challenge, який проводить конкурс комісія УГКЦ Справедливість і Мир. Подавати свої ідеї можуть молоді люди віком від 18 до 35 років до 24 грудня. Переможці отримають менторську підтримку для розвитку своїх ідей та 60 000 грн на їхню реалізацію.

- Це унікальна можливість для молодих ініціативних людей показати вплив на процеси, які відбуваються в певній місцевості, - зазначив голова Центру протидії корупції УГКЦ Петро Дарморіс під час візиту в Тернопіль. – Серед запропонованих тем для проектів – протидія корупції. Тож учасники можуть закласти своєї ідеєю початок змін у певній сфері, де вони бачать корупційну складову.

Проекти також можуть стосуватися інших актуальних тем: боротьби з бідністю, розвитку просторів у селах, громадянської освіти, утвердження соціальної справедливості, збереження довкілля, дотримання прав людини. Це реальна можливість втілити вирішення проблем на належному рівні.

Для участі необхідно:

  1. Сформувати команду з 3-5 однодумців .
  2. Вивчити ситуацію у громаді та визначити найважливіші проблемні питання, те, чого бракує, цільову аудиторію.
  3. Запропонувати, як ці проблеми можна вирішити, а потреби задовольнити (це може бути технологічне рішення, адвокаційна чи креативна кампанія, соціальне підприємництво).
  4. Оформити ці рішення у вигляді проекту з цілями, задачами, бажаними результатами.
  5. Подати проект на Laudato Si Startup Challenge.

До речі, команда Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) підготувала посібник для громадських активістів, що потребують грантової підтримки для реалізації суспільно важливих проектів. У ньому йдеться про те, як правильно поставити цілі та завдання, розрахувати ресурси, спланувати бюджет, точно знати кінцеву мету.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео