Віра Олександрович

Перспективний план формування громад Тернопільщини: чи вирішать його долю позитивно? (фото, відео)

Облрада

Друге пленарне засідання 7-ї сесії Тернопільської обласної ради відбудеться у п’ятницю, 24 листопада. Очікується, що воно буде непростим, адже на перший план вийдуть політичні питання, які лобіюють окремі фракції. Отже, доведеться домовлятися.

Нагадаємо, на перше пленарне засідання депутати збиралися 2 листопада (про це «Терен» докладно писав ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). Тоді політики розглянули і прийняли результативні рішення щодо 93-х питань. Два пункти не набрали необхідних голосів, ще 5 питань – перенесли, а 2 - зняли з розгляду. Тобто залишилося 58 питань, причому більшість – політичні: звернення, заяви і думки щодо нинішньої ситуації в країні.

Сесія_ОР
Сесія_ОР

Початок першого засідання у приміщенні конференц-зали Тернопільської обласної ради був доволі святковим. У такий спосіб подяки від колег вирішила заслужити нинішній в. о. ректора музичного училища ім. С. Крушельницької і одночасно депутат - Лариса Римар.

[embed]https://youtu.be/1CRFBxeuONQ[/embed]

Хоча, за рішенням президії і пропозицією голови обласної ради Віктора Овчарука, порядок денний відразу склали так, щоб спершу вирішити усі нагальні господарські питання, дехто із депутатів все ж встиг зробити заяву. Наприклад, свободівець Олександр Башта поскаржився на те, що півроку не може отримати новий інвалідний візок, що належить йому за законом.

[embed]https://youtu.be/ikU8bymmucU[/embed]

А наприкінці засідання своєю можливістю висловитися скористався Михайло Тимошик. Щоправда, свободівець передав слово настоятелю Тернопільського Свято-Троїцького духовного центру ім. Данила Галицького Анатолію Зінкевичу. Власне, отець чекав цього весь день і лише ввечері поділився із депутатами своїми побоюваннями щодо впливу Почаївської лаври на наших краян і долі чудотворного образу Матері Божої. Мовляв, оригіналу цієї святині вже давно в Україні може не бути.

Облрада2
Облрада2

Додамо, засідання 24 листопада має розпочатися о 10 годині. Про це йдеться у розпорядженні голови обласної ради. І якщо порядок денний не «переграли», то серед перших депутати повинні розглянути непросте питання – про Перспективний план формування громад краю (про скандал, що виник 2 листопада, читайте ТУТ прим.). «Ламати списи» будуть політики і під час розгляду таких звернень:

  • Про звернення депутатів до Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Антимонопольного комітету України, Державного агентства лісових ресурсів України щодо недопущення порушень під час проведення торгів із продажу необробленої деревини;
  • Про підтримку відкритого листа Тернопільської обласної організації Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих Президенту України, Голові Верховної Ради України і Прем’єр-міністру України щодо необхідності удосконалення чинного законодавства України і соціального захисту учасників боротьби ОУН-УПА;
  • Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів в обласних комунальних закладах і на території області організаціями та окремими особами театральної та концертної діяльності, які здійснюють свою діяльність, проводять концерти, гастролі, беруть участь у різноманітних розважальних заходах на території Російської Федерації і тимчасово окупованих територій України під час російсько-української війни та кількох інших.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео