Оксана Бучко

На Тернопільщині лікаря та наркозалежну підозрюють у збуті сильнодіючих таблеток

димедрол-593x445

На Тернопільщині поліцейські затримали двох «бізнесменів», яких підозрюють у реалізації сильнодіючих ліків. Це наркозалежна 45-річна жителька Чорткова, яка продавала Соннат і Димедрол у Тернополі. Згодом до такого діла приєднався 51-річний лікар загальної практики районного центру первинної медико-санітарної допомоги, який спершу лише продавав рецепти та медикаменти, пише tp.npu.gov.ua/uk.

Майже два роки оперативники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Тернопільській області документували протизаконну діяльність чортківчанки щодо реалізації ліків, які підсилюють дію наркотиків. А тепер знайшли її спільника. Як повідомив слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Ігор Підлужний, медик виписував рецепти на пацієнтів, до амбулаторних карток котрих мав доступ. Останні  навіть не підозрювали про такі дії лікаря.

Під час санкціонованого обшуку в  лікаря було знайдено та вилучено майже тисячу таблеток препаратів Соннат та  Димедрол. У будинку спільниці, окрім 50 таблеток сильнодіючих медичних препаратів, було знайдено макову соломку, опій та посуд для виготовлення наркотиків. Загальна вартість вилучених медичних препаратів за цінами «чорного ринку» становила майже сто тисяч гривень.

Медичного працівника звинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.321 КК України, -  незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут сильнодіючих лікарських засобів, вчинений повторно, в особливо великих розмірах. Його спільниця понесе покарання за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених, ч.3 ст.321 КК України, – незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут сильнодіючих лікарських засобів, вчинене повторно, та ч.3 ст. 309 КК України – незаконне придбання, зберігання та виготовлення наркотичних засобів, без мети збуту, в особливо великих розмірах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео