Орест Сарматський

Суд у Тернополі продовжує розгляд справи «доктора Пі»

слс09

Колегія суддів у Тернополі продовжує розгляд справи Андрія Слюсарчука, названого свого часу журналістами «доктором Пі».

Про це повідомляє прес-служба апеляційного суду Тернопільської області.

«Дослідивши матеріали справи, частково провівши судове слідство та розглянувши всі клопотання учасників кримінального провадження, колегія суддів оголосила про початок судових дебатів. Першим слово було надано стороні захисту. У своїх виступах адвокати просили вирок Сихівського районного суду м. Львова від 14 лютого 2014 року скасувати, а кримінальне провадження стосовно Слюсарчука А.Т. закрити через істотні порушення КПК та недопустимість пред'явлених доказів», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що після цього суд оголосив перерву до 30 листопада цього року.

Варто нагадати, що Сихівським районним судом м. Львова Слюсарчука А.Т. визнано винним за ч.1 ст. 119 (вбивство з необережності), ст. 138 (незаконна лікувальна діяльність), ч.ч. 2 та 3 ст. 190 (шахрайство, вчиненому повторно, у великих розмірах), ч. 4 ст. 358 КК України (підробка документів) та засуджено до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв ТЕРЕН, вже майже рік в Апеляційному суді Тернопільської області відбувається розгляд скарги Андрія Слюсарчука, який вимагає зняти з нього усі обвинувачення і планує продовжувати діяльність, проте на жодному засідання не з’являвся.

Водночас, інтереси Слюсарчука представляє ціла делегація адвокатів та помічників.

Вищий спеціалізований суд України розглянув касаційну скаргу адвокатів на вирок Слюсарчуку, скасував рішення апеляційної інстанції і скерував кримінальне провадження на повторний розгляд.

«Доктора Пі» заарештували 14 листопада 2011 року за звинуваченням у підробленні документів і шахрайстві. 16 листопада 2011 Галицький районний суд Львова обрав для Андрія Слюсарчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на час слідства.

У червні минулого року Андрія Слюсарчука етапували з Полицької виправної колонії, що на Рівненщині, у Львівський СІЗО.

Влітку минулого року Володимирецький районний суд Рівненщини, де він відбував покарання, відпустив його на волю за так званим «законом Савченко», згідно з яким день у слідчому ізоляторі, де він провів більше двох років, зарахували за два.

Тому вважається, що Слюсарчук відсидів сім років, решту терміну відбуває умовно.

Фото – відкриті джерела

Вибір читачів за тиждень

Відео