/ //В Україні вирощують чорний часник (Агро-новини)

27 Травня 2018, Неділя


Зухвалі крадіжки у Тернополі та на околицях не припиняються

Біоенергетика може давати €1 млн доходу на рік (Агро-новини)

Відео Фоторепортаж
На пікніках тернополян «нагодували» наукою (фоторепортаж, відео)

Відео Фоторепортаж
Тернопіль вітав парад пасічників (фоторепортаж, відео)

Нові традиції сучасних випускників (фото)

Жорстокі будні заробітчанина з Тернопільщини на чужині

Таємничі хрести Тернопільщини

Терміново
В зоні бойових дій загинув тернополянин

Фоторепортаж
Чотири балкони вулиці Руської початку минулого століття (фоторепортаж)

Тернополяни матимуть Нового лідера?

Нова мода: жителі Тернопільщини один на одного «капають» у податкову

Село на Тернопільщині має церкву Святої Трійці, якій майже 300 років

Тернопільщина: не оформили працівників – чекайте на перевірку і штраф

Нардеп із Тернопільщини залежний від селфі?

Це цікаво
27 травня в історії Тернопільщини

Учні на Тернопільщині влаштували робо-турнір (фото)

На Теребовлянщині відбувся майстер-клас для аніматорів

Переможницею VIII міжнародного мовно-літературного конкурсу ім.Т.Шевченка стала чортківчанка (фото)

На Тернопільщині вже не вперше рятували піднавіс із соломою від вогню

26 Травня 2018, Субота


Погода
На Ісидора відійдуть усі сивери (холода)

Відео
У Тернополі почали вигулювати бджіл (відео)

Відео
Патрульні не пожаліли своєї крові (відео)

За жорстоке вбивство житель Тернопільщини не відповідатиме?

Фоторепортаж
У Тернополі частують медом, наливками та медівниками (фоторепортаж)

Традиційно: жителів Тернопільщини цікавить – хто і скільки платить

Відео
Тернополяни з медійної школи знялися у соціальному ролику до Дня захисту дітей (відео)

Тернопільщина: брехати – не ціпом махати, але згодом про це можна пошкодувати

Тернополянам на замітку: коли найвигідніше йти у відпустку і отримати вищу зарплату

У Кременці поєднали природу та творчість (фото)

Тернопільщина: за кордон експортуємо м’ясо, а звідти веземо рибу

Експерт прогнозує ціну гречки на рівні 80 грн/кг (Агро-новини)

Як дістатися на крутий захід на Шумщині

Фотофакт
Такого ще не було – на Тернопільщині аномальне цвітіння (фотофакт)

Фоторепортаж
Жорстке зіткнення у Тернополі «Жигулів» і скутера (фоторепортаж)

Тернопільщині назвали 6 основних причин загибелі туристів

Тернопільщина: проблеми – проблемами, а платити треба регулярно

Фоторепортаж
Де шукати квіткові гірлянди у Тернополі? (фоторепортаж)

Відео
Завдання-максимум: Тернопіль мріє про кредит – аж у 25 мільйонів євро (відео)

Відео
Тернополяни проводять вечори з незнайомцями (фото, відео)

Відео
Відомому забудовнику віддадуть півгектара біля Тернопільського ставу (відео)

Це цікаво
26 травня в історії Тернопільщини

На Тернопільщині діти прощалися з школами

На Тернопілля завітали гості з Німеччини (фото)

На Тернопільщині ще один футбольний клуб отримав нового тренера

Чи зможуть на Тернопільщині зупинити хвилю домашнього насильства терміновий заборонний та обмежувальний приписи стосовно кривдника?

25 Травня 2018, П’ятниця


Погода
Погода у Тернополі 26 травня

Мультфільм для дорослих про найкраще місто у світі створили на Тернопільщині

Судити тернопільських красунь приїхала Яна Клочкова (фото)

У тернополянина діагностували малярію

На дорозі до Тернополя знову не пощастило велосипедисту (фото)

Чому тернополяни утікають від патрульних? (фото)

Тернополянам на замітку: без сну спогади неможливі

В Україні вирощують чорний часник (Агро-новини)

Українське господарство “МР Гарлик” вперше в Україні розпочало виробництво чорного ферментованого часнику. Для вирощування культури компанія використовує виключно вітчизняну сировину. Потужність виробництва складає більше 200 кг на місяць, пише “Агро-Центр”.

Чорний часник виготовляється відповідно до класичної азіатської технології – методом природної ферментації в умовах високих температур і певної вологості, без додавання будь-яких барвників і хімічних речовин. За рахунок цукру і амінокислот, що виділяються за цей період, часник набуває чорний колір. “Зараз “МР Гарлик” поставляє чорний часник ресторанам і під замовлення. У майбутньому планує вийти на торговельні мережі, а також експортувати свою продукцію”, – повідомили в компанії.

Чорний ферментований часник має пряно-солодкий аромат. Він гіпоалергенний, позитивно впливає на травну, кровоносну, серцево-судинну систему і на весь організм в цілому. Після ферментації у часнику значно зростає вміст антиоксидантів і фруктози.

В Україні найбільше подорожчали яйця та сало

Ціни на більшість соціально значущих харчових продуктів виросли у жовтні 2017 р.

Про це свідчать дані моніторингу, проведеного експертами «Економічного дискусійного клубу».

Як зазначається, яйця додали 20,9% або 4,05 грн на десятку, сало — 10,9% або 6,56 грн на кілограмі, масло вершкове — 3,3%, ковбаса — 2,8%, молоко — 2,8%, а сметана — 2,2%.

Натомість органами статистики зафіксовано незначне зниження споживчих цін на курятину — на 1,4% та свинину — на 1,3%. Таке здешевлення має технічний характер і наступного місяця вказані продукти подорожчають, припускають експерти.

Окрім того, продовжують рости ціни на хліб. Масові сорти з борошна вищого ґатунку додали 2,3%, житньо-пшеничний хліб — 2,9%. Майже на 1% подорожчала олія та борошно, на 2,6% — рис.

Картопля та овочі борщового набору сезонно подешевшали. Ціни на капусту впали на 15,9%, моркву — 13,6%, цибулю — 12,5%, картоплю — 5,9%, буряк — 2,2%.

Загалом же набір із 23 соціально значущих продовольчих товарів в середньому по України коштує 911,54 грн. З початку року його вартість піднялась на 164,33 грн.

Україна відправила на експорт 14,4 млн т зерна

Україна з початку 2017/18 МР експортувала майже 14,4 млн т зернових культур, що на 0,9 млн т менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це заявив голова Державної служби з питань безпечної харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, говориться у повідомленні відомства.

 «У минулому році станом на аналогічний період ця цифра становила майже 15,3 млн т. Є певне зниження, яке частково пов«язане з падінням валового збору збіжжя в Україні, а частково — з питанням зернової логістики», — зазначив Лапа.

Як зазначається, із загальної кількості експортованого зернових (14,4 млн т), понад 8,5 млн т — пшениця (у тому числі 4,8 млн т — продовольча та 3,7 млн т — фуражної), 3,5 млн т — ячмінь, 1,9 млн т — кукурудза.  З експортованих минулого року 15,3 млн т:  9 млн т пшениці (у тому числі продовольчої 4,7 млн т та фуражної — 4,3 млн т), ячменю — понад 3,7 млн т, кукурудзи — 2,3 млн т).

Також у рамках поточного маркетингового року було експортовано майже 2,1 млн т олійних культур, у тому числі: ріпаку — 1,7 млн т, сої — 0,4 млн т. Станом на аналогічну дату минулого року експорт олійних становив 1,2 млн т (в тому числі ріпаку — понад 0,7 млн т, сої — 0,43 млн т).

176

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора