Орест Сарматський

Годинник на ратуші у старовинному місті на Тернопільщині  ось-ось запрацює (фото)

заставка01

Реставраційні роботи годинника на Бережанській ратуші перебувають на завершальному етапі.

Міський голова Бережан Володимира Музичка, директора Державного історико-архітектурного заповідника у Бережанах Василь Зорик зустрілися із Олексієм Бурнаєвим – майстром-годинникарем, кандидатом фізико-математичних наук, доцентом Львівського національного аграрного університету.

Проце повідомляє сайт міської ради.

Під час зустрічі було обговорено питання, що стосуються стану виконання реставраційних робіт годинника, розташованого на вежі міської ратуші, а також перспективи створення у майбутньому музею годинникових механізмів.

Олексій Бурнаєв звернув увагу на те, що циферблати годинника під час останнього ремонту (70-і роки минулого століття) було закріплено ненадійно, тому ці кріплення потребують заміни. Крім того, він здійснив примірку нових механізмів.

бер02
бер02

Цікавим є той факт, що під час реставраційних робіт було виявлено різні вікові характеристики механізмів годинника. Так, механізм, який вийшов із ладу, датований 1925 роком, а той, котрий ще досі працює, був установлений приблизно на 100 років раніше.

Нагадаємо, 25 серпня 2017 року роботу годинника, розташованого на вежі ратуші, було тимчасово призупинено у зв’язку з проведенням реставраційних робіт. Спеціалістами зі Львова було демонтовано розпридільчий механізм, вали до стрілок та стрілки на усіх циферблатах.

Зараз реставраційні роботи знаходяться на завершальному етапі.

 

 

бер03
бер03

бер04
бер04

b02
b02

Фото автора та Бережанської міської ради 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео